sedam na jedan

München: Za 30.000 ulaznica prijavilo se 200.000 interesenata!

Sport / Flash | 22. 03. 2017. u 08:35 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trenutačno vodeći klubovi njemačkog i španjolskog nogometnog prvenstva, Bayern i Real, susrest će se u četvrtzavršnici Lige prvaka 12. travnja na Allianz Areni u Münchenu. Bit će to prva o0d dvije utakmice u kojoj se, ako se karte nekom od timova poslože, može riješiti i ukupan ishod, a interes za ovaj sportski spektakl je nevjerojatan.

Za 30.000 slobodnih karata apliciralo je oko 200.000 fanova. To znači da bi samo s njima, bez stalnih pretplatnika, Bayern mogao tri puta napuniti svoj stadion.

Neku vrst europskog Clásica uživo će moći pratiti 40.000 gledatelja s godišnjim ulaznicama, pet tisuća Realovih navijača iz Španjolske, a ostalih 30.000 mjesta popunit će sretnici iz armije od 200.000 zainteresiranih koji su se javili putem Interneta.

Cijene ulaznica su u rasponu od 35 do 150 eura.

Klub iz Münchena sličnu je situaciju s navalom navijača imao i prije četiri godine kad su se ova dva tima sastali u polufinalu istoga natjecanja.

Bayern inače nema problema s popunjavanjem 70.000 mjesta za gledatelje na svome stadionu. Politikom prihvatljivih cijena za svačiji džep, od 15 eura naviše, u zadnjih su deset godina redovito imali puno gledalište. Zadnji put nisu uspjeli napuniti stadion još 30. siječnja 2007. godine u utakmici protiv Bochuma. Nakon toga se još nije dogodilo da dijelovi tribina ostanu prazni.

Bayern je i jedan od pionira u borbi protiv preprodaje ulaznica na crno. Postavili su vlastitu platformu za legalnu prodaju karata koje su na bilo koji način ostale neprodane ili su vraćene.

"Želimo jednostavno jamčiti poštene cijene, jer temelj svakog kluba su njegovi navijači", kaže Karl-Heinz Rummenigge.

Kopirati
Drag cursor here to close