BiH prvi put na Igrama

Mostarskim odbojkašicama zlato, a košarkašima srebro na Svjetskim sveučilišnim igrama

Osim što su mostarski sportaši osvojili odličja, priča je značajna i po činjenici kako je ovo prvi put da na Svjetskim sveučilišnim igrama sudjeluju sportaši iz BiH.
Sport / Flash | 29. 04. 2019. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Studentskog centra Mostar i sportskih kolektiva SOK Mostar i SKK Student vratili su se okićeni zlatom i srebrom sa Svjetskih sveučilišnih igra u belgijskom Antwerpenu.

Osim što su mostarski sportaši osvojili odličja, priča je značajna i po činjenici kako je ovo prvi put da na Svjetskim sveučilišnim igrama sudjeluju sportaši iz Bosne i Hercegovine.

Svjetske sveučilišne igre u Antwerpenu održale su se po 19. put na kojima je sudjelovalo 28 sveučilišta iz Belgije, Italije, Engleske, Albanije, Njemačke, Rusije, Španjolske, Švicarske, Irana, Češke, Škotske, Finske, Nizozemske te Bosna i Hercegovina.

Foto: SCM / SKK Student na Svjetskim sveučilišnim igrama

Cilj Igara je ponuditi studentima platformu na kojoj se sport smatra vrijednim instrumentom za razvoj međunarodne interakcije i iskustva s naglaskom na fair play i stvaranje prijateljstva među studentima. Sudjelovanje na Igrama besplatno je za sve studente, a podršku Studentskom centru Mostar za odlazak na Igre pružio je Državni ured za Hrvate izvan RH i Ured Predsjednika Vlade HNŽ-a.

''Sudjelovanje na ovom natjecanju za nas ima višestruki značaj, osim što su se studentice okitile zlatom, a dečki srebrom, stvorili smo kontakte s mnogim sveučilištima iz svijeta, naši studenti upoznali su mlade sportaše i razmijenili kontakte, a Bosna i Hercegovina, mostarsko Sveučilište i Studentski centar Mostar prepoznati su kao iznimno vrijedan partner. Sudjelovanje na ovim Igrama i sve što smo našim studentima pružili, sigurna sam kako je obogatilo njihova znanja i dodatno motiviralo da ustraju u svojim ciljevima i rade na izgradnji njih samih kako u sportskom tako i životnom ciklusu'', kazala je Anita Glibić, glasnogovornica Studentskog centra Mostar.

Svjetske sveučilišne igre pružile su natjecanja u košarci, odbojci i futsalu za žene i muškarce, a ukupno je sudjelovalo preko 500 sportaša. Studentski centar Mostar sudjelovao je sa svoja dva premijerligaška kluba, ženskim odbojkaškim klubom Mostar i muškim košarkaškim klubom Student gdje su djevojke zauzele prvo mjesto pobijedivši domaćine, ženski odbojkaški klub Belgije. Studenti su u finalu poraženi od Španjolske, priopćeno je iz Studentskog centra Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close