mostar do krakowa

Mostarska veza: Karačića i Marića trenira mostarski student

Sport / Flash | 28. 01. 2016. u 21:31 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatna pobjeda Hrvatske na Poljskom, podvig svih podviga i 'čudo' kako su nazvali mediji pobjedu od 14 golova razlike, koja je hrvatske rukometaše odvela u polufinale Europskog prvenstva, proslavila se i u Mostaru.

Mostarci imaju pravo da taj uspjeh smatraju i svojim, jer ova rukometna reprezentacija ima prilično puno veza s gradom na Neretvi.

Naime, prvi put su na velikom natjecanju zajedno zaigrali Igor Karačić i Marino Marić. Njih dvojica bili su članovi mostarskog Zrinjskog, igrali su istoj momčadi neko vrijeme, prije nego ih je sudbina razdvojila.

Karačić je otišao u Metković, a onda ga je Irfan Smajlagić, s kojim je osvojio naslov prvaka Europe, poveo u sarajevsku Bosnu.

Marić je ostao u Mostaru do svoje 19 godine, a onda je 2009. prešao u redove Zagreba. Zrinjski si je zahvaljujući ovom transferu, i sponzorima koje im je svojim utjecajem osigurao Zagreb, 'produžio život' barem za nekoliko godina.

Zanimljivo je da su u istoj ekipi Zrinjskog jedno vrijeme Karačić i Marić igrali i s Ivanom Karačićem, Igorovim bratom i reprezentativcem BiH, te s Robertom Rikićem. On je tada imao 210 centimetara i bio je strahovito perspektivan, no 'nagovorili' su ga da ide u košarku. Danas je centar podgoričke Budućnosti…

No, manje je poznato da i izbornik Željko Babić ima veze s Mostarom i Hercegovinom. Njega je kao sedamnaestogodišnjaka još 1989. Zagreb pokupio iz Opuzena, a sa Zagrebom je kasnije postao prvak Europe.

Za Hercegovinu ga veže Čapljina, gdje je išao u srednju školu, trenersku diplomu dobio je u Mostaru, a u Međugorje hodočasti skoro svakog ljeta. Ili barem svake prilike.

Kopirati
Drag cursor here to close