Plivanje

Mostarka oborila četiri državna rekorda

Sport / Flash | 19. 10. 2015. u 16:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za dane vikenda od 17.-18. listopada 2015. godine PK 'Sport time' i udruženje 'Mladi za mlade Sarajevo' zajedno sa suorganizatorom Olimpijski bazen Sarajevo organizirali su Četvrti Internacionalni plivački miting 'Mladi za mlade' koji je okarakteriziran kao najmasovniji plivački miting u BiH.

Na ovogodišnjem plivačkom mitingu koji je bio kvalifikacioni za XXX Olimpijske igre u Rio de Janeiro sudjelovalo je 394 natjecatelja iz 33 plivačka kluba i 7 država: Slovenija, Hrvatska, Srbija, Mađarska, Crna Gora, Velika Britanija i BiH.

Ovogodišnji miting zabilježio je veliki broj oborenih državnih rekorda čak njih 12 i to 10 indivudualnih i dvije štafete. Ovogodišnji državni rekorderi u plivanju su: Tarik Gušić iz PK 'Sport time', Amar Šapčanin PK 'Sport time', Jovan Lekić '22 April' Banja Luka, Amina Kajtaz PK 'Jug' - Dubrovnik i Emina Pašukan PK 'Bosna', dok su 'Olimp' Banja Luka i 'Orka' Mostar rekorderi štafete.

Amina Kajtaz je isplivala rekorde u disciplinama 50 m delfin, u jutarnjim satima vrijeme 28.20, da bi poslijepodne tu istu disciplinu isplivala u vremenu 27.88. Također je isplivala dva državna rekorda u disciplini 50 m leđno 30.51 i 100 m leđno 1:05,68. U ukupnom plasmanu je osvojila drugo mjesto, što je veliki napredak za našu najbolju bh. plivačicu.

Kopirati
Drag cursor here to close