Novi trend digitalizacije

Mostarci potpisali ugovor sa Željezničarom

Sport / Flash | 05. 08. 2017. u 15:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 4.8.2017. godine u Plavom salonu stadiona Grbavica, Željezničar potpisao je ugovor o strateškom partnerstvu s mostarskom tvrtkom Sophico, čiji je cilj organizacijski iskorak u upravljanju omladinskim kategorijama kluba.

Time je Željezničar postao prvi premijerligaš BiH koji je postavio novi trend digitalizacije i informatizacije kluba.

"Naša ideja je olakšati svakodnevni rad trenerima, tako da sve ono što su do sada radili na papiru, od sada rade jednim dodirom ili klikom putem naše platforme koja sadrži centraliziranu bazu svih igrača omladinske škole kluba.

Na taj način treneri brže i jednostavnije imaju uvid u podatke o svakom igraču, poput osnovnih informacija, sportskog razvoja te njihove prednosti i mane koje se bilježe kroz trenažni ciklus.

Pojednostavljeni modul rasporeda treninga omogućuje automatsko i pravovremeno informiranje svih igrača i roditelja o nadolazećim treninzima ili informacijama u klubu, dok modul utakmica objedinjuje detaljne i iscrpne izvještaje sa svih odigranih utakmica. Sav rad djece se pohranjuje u bazi te se putem izvještaja može dobiti reprezentativan, objektivan i brz uvid u razvoj djeteta.

Zasigurno najzanimljiviji modul jest sustav članarina koji ćemo uskoro automatizirati tako da će treneri biti u potpunosti oslobođeni tereta evidencije uplata na račun kluba jer će sav njihov posao preuzeti naš sustav. Uz to imamo i medicinske kartone koji omogućuju detaljan pregled povijesti ozljeda i izostanaka igrača te modul testova koji objedinjuje sva mjerenja potrebna za klubove.

Niz je to funkcionalnosti koje je Željezničar prepoznao i drago nam je da imamo priliku surađivati s jednim od najorganiziranijih klubova u BiH i nadamo se da ćemo taj stupanj organiziranosti podići za jedan dodatni nivo“, istaknuo je Stanko Ćosić ispred tvrtke Sophico.

"Omladinska škola je vrlo važan segment i najbrojniji organizacijski dio Kluba. Implementacijom softvera želimo unaprijediti procese i olakšati administrativne procedure, ali i da poboljšamo komunikaciju s polaznicima i s roditeljima. Administracija članova, zakazivanje treninga, komunikacija s igračima i izvještavanje će sada biti informatički podržano što će znatno olakšati sve te procese i povećati transparentnost.

"Posebno želimo poboljšati komunikaciju s roditeljima i to će nam ova aplikacija omogućiti. Roditelji će se moći prijaviti na web stranicu ili će putem mobilne aplikacije moći primati informacije i pratiti razvoj svoje djece", istaknuo je Dalibor Parać, član Upravnog odbora Željezničar, te dodao:

- Ono na što smo posebno ponosni je da je ova aplikacija rezultat domaće pameti. Analizirali smo nekoliko dostupnih rješenja za potrebe Omladinske škole i na kraju smo se odlučili za rješenje kreirano u Bosni i Hercegovini, a koje je ujedno i najkvalitetnije. Moram pohvaliti i momke iz Sophica koji su bili vrlo susretljivi, strpljivi i koji su vrlo brzo i efikasno odgovarali na naše zahtjeve i želje u vezi aplikacije.

Potpisivanjem ovog Ugovora danas mi počinjemo s implementacijom, prvi smo u regiji koji uvode ovakav projekt u Omladinsku školu i siguran sam da će rezultati biti vidljivi vrlo brzo."

Ugovor s Željezničarom je ispred mostarske tvrtke potpisao direktor Mario Filipović. Kako navode iz Sophica, Željezničar je strateški partner koji je već otvorio vrata prema novim klubovima u regiji iz niza drugih sportova, koji žele pojednostaviti i riješiti goruće procese ključnog dijela svakog kluba – omladinskih kategorija.

Kopirati
Drag cursor here to close