Fojnica

Mostarci osvojili prva četiri mjesta na tavla turniru

Sport / Flash | 30. 11. 2014. u 16:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Senad Jelin, član tavla-kluba "Zrinjski-Givova" iz Mostara, pobjednik je završnog godišnjeg "masters" turnira u tavli koji je u subotu održan u Fojnici. Senad Jelin je u finalu pobijedio Emira Jelina ("Stari Grad" - Mostar), dok je u borbi za treće mjesto Meho-Ibrica Čatić ("Stari Grad" - Mostar) savladao Draženka Vučinu ("Zrinjski-Givova" - Mostar).

Na turniru su sudjelovali i Senad Čolaki ("Vratnik" - Sarajevo), Hilmo Vrce ("Bjelopoljac" - Mostar), Rusmir Jamaković ("Jablanica" - Jablanica), Ejub Idrizović ("Jablanica" - Jablanica), Ramiz Mušić ("Bjelopoljac" - Mostar), Kasim Hajdar ("Stari Grad" - Mostar), Kadrija Delalić ("Ta-Ko" - Konjic), i Ešref Hurem ("Šajna" - Fojnica).

Organizator devetog po redu "masters" turnira u tavli, Tavla saveza u Bosni i Hercegovini, na kojem je sudjelovalo 12 najbolje rangiranih igrača sa rejting liste Tavla saveza u Bosni i Hercegovini, bio je Tavla-klub "Šajna" iz Fojnice.

Uz održavanje "masters" turnira, održan je i prošireni sastanak upravnog odbora TSBiH na kojem je dogovoreno da se godišnja, izborna, skupština Tavla saveza u BiH održi 20. prosinca 2014. godine u Konjicu, navedeno je iz TSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close