Nevesinjska olimpijada

Mostarac odnio pobjedu u Nevesinju

Sport / Flash | 12. 08. 2017. u 01:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjednik Otvorenog prvenstva Nevesinja u šahu je internacionalni majstor iz Mostara Atif Dumpor. On je nakon sedam odigranih kola po Švicarskom sistemu sakupio 6 bodova što je bilo dovoljno za zlatnu medalju, navodi radio Nevesinje.

Dumporu je ovo četvrti trijumf na Nevesinjskoj olimpijadi. Srebrenu medalju osvojio je FIDE majstor iz Trebinja Božo Marić, a brončanu velemajstor iz Čapljine Milan Draško. Sudijski posao besprijekorno je obavio međunarodni sudac iz Sarajeva Mirza Miralem.

Šahiste je pozdravio i simbolično povukao prvi potez načelnik općine Nevesinje Milenko Avdalović naglašavajući da cijeni šahovsko nadmetanje koje je obogatilo Nevesinjsku olimpijadu. Medalje najuspješnijim šahistima uručio je dugogodišnji predsjednik Šahovskog kluba 'Nevesinje' Milenko Kovačević.

Ovogodišnji Šahovski turnir okupio je 32 ljubitelja drevne igre, iz Srbije, Crne Gore i BiH. Među natjecateljima je bio jedan velemajstor, tri majstora FIDE i desetak majstorskih kandidata. Najstariji sudionik bio je 79-godišnji Đorđo Novčić iz Bileće.

Plasman:

Atif Dumpor - 6
Božo Marić - 5,5
Milan Draško - 5
Milan Miljković - 5
Milenko Vulić - 5
Srđan Benderać - 4,5
Mitar Adžić - 4,5
Boris Perišić - 4,5
Vahidin Omanović - 4,5
Haris Gekić - 4.

Kopirati
Drag cursor here to close