Tajlandski boks

Mostarac Marin Čarapina u Beču za titulu svjetskog prvaka

Sport / Flash | 01. 12. 2016. u 12:14 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarac Marin Čarapina iduće će se subote u Beču boriti za titulu prvaka svijeta u tajlandskom boksu - protivnik će mu u kategoriji do 86 kilograma (cruiser weight) biti prvak svijeta po WMC-u, Austrijanac Henry Bannert. 

Inače, Bannert se prvobitno trebao boriti sa ruskim borcem Stanislavom Popovom za upražnjenu titulu po WBC-u, čime je planirao ujediniti dvije najjače titule u tajlandskom boksu, no kako se ruski borac ozlijedio, Marinu se ukazala nenadana prilika za borbu koju je prihvatio bez puno razmišljanja.

Mostarac je u zadnje dvije godine bez poraza u profesionalnom muay thai ringu i ponuđena prilika samo je logičan slijed ka ostvarenju snova svakog borca tajlandskog boksa.

Iako je imao malo vremena za pripreme, a tu su i brojne ozljede koje vuče iz ranijih mečeva, Čarapina nije skrivao optimizam i vjeru u pobjedu.

“Naporno sam trenirao za ovaj meč i dat ću sve od sebe da osvojim WMC titulu i tako ostvarim svoj najbolji rezultat karijere”, rekao je. 

“Hvala svima koji su mi pomogli u pripremama, a posebno mojim trenerima Miri Velagiću (MTC Hunter Mostar), Slavenu Planiniću (Slava MMA Mostar) i kondicijskom treneru Filipu Zovki (Body Zone Mostar) te svom menadžeru Emilu Zoraju”, dodao je Mostarac. 

Ova je priredba značajna još po nečemu - održava se u čast nedavno preminulom tajlandskom kralju Bhumibolu Adulyadeju, odnosno na dan njegovog rođendana, čime se simbolično željelo odati poštovanje prema državi Tajland i njenom nacionalnom sportu.

Borba za titulu bit će održana u pet rundi po tri minute, po punim pravilima tajlandskog boksa u kojima su dozvoljeni udarci laktovima, koljenima i bacanja iz klinča.


Kopirati
Drag cursor here to close