perspektiva bih boksa

Mostarac Elvir Šendro na Europskom prvenstvu: "Nadam se dobrom rezultatu"

Sport / Flash | 04. 08. 2015. u 09:33 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U bugarskom glavnom gradu Sofiji od 6. do 18. kolovoza održat će Europsko prvenstvo u boksu. Među 30 reprezentacija nastupit će i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Pod vodstvom izbornika Almedina Fetahovića BiH u Sofiji nastupa s pet boksača, a najmlađi od njih je 20-godišnji Mostarac Elvir Šendro.

Članu BK Mostar, koji je prošle godine postao seniorski prvak države, ovo će biti prvo veliko natjecanje u karijeri.

“Imamo kvalitetan tim i stručnjake koji znaju svoj posao. Očekivanja su velika, ali od nas ovisi što ćemo napraviti. Nemamo puno iskustva na tako velikim natjecanjima, ali nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat”, ističe Šendro.

S mladim Mostarcem uoči puta u Sofiju radio je Hamid Šemić, inače glavni trener u Boks klubu Mostar.

“Elvir je nastavio kontinuitet dobrog rada, kako u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, tako na brojnim turnirima u regiji. On je u seniorskom boksu tek godinu dana i već je postao prvak BiH u teškoj kategoriji te reprezentativac. To govori koliko je on perspektivan boksač, a mi nastojimo da mu stvorimo što bolje uvjete za napredak”, kaže Šemić koji sa Šendrom radi u prostorijama Boks kluba Mostar.

Inače, BK Mostar nastupa u boksačkoj ligi Federacije BiH sa svim uzrastima, te u Premijer ligi BiH s dva boksača – Šendrom i Muhamedom Musićem.

“Imali smo jaka natjecanja u Austriji, Njemačkoj, a uz jake mečeve u domaćem prvenstvu to je bila dobra priprema za Europsko prvenstvo i nadam se da će dostojno predstaviti Bosnu i Hercegovinu i Mostar”, dodaje Šemić.

Šendri je pred njegovo prvo veliko natjecanje sparirao još jedan boksač iz Mostara Damir Beljo, čije je iskustvo međunarodnog prvaka od ogromne pomoći za mladog i perspektivnog boksača.

Kopirati
Drag cursor here to close