Natjecanje

Mostar: Završena Univerzitetska liga, proglašeni najbolji

Sport / Flash | 21. 05. 2015. u 17:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prodeklih 20 dana u organizaciji Unije studenata Univerziteta 'Džemal Bijedić' Mostar uspješno je realizirana 9. po redu Studentska Univerzitetska Liga (SUL) u malom nogometu, basketu, stonom tenisu, šahu i tavli. Oko 200 sudionika je pokazalo svoje sportske sposobnosti i u sportskoj atmosferi osvojili vrijedne nagrade.

Prvo mjesto na turniru u malom nogometu osvojila je ekipa Agromediteranskog fakulteta, drugo mjesto je osvojila ekipa Građevinskog fakulteta i treće mjesto ekipa Fakulteta informacijskih tehnologija. Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač ekipe Agromediteranskog fakulteta Sanel Đuliman, a za najboljeg golmana Adis Šabanović, golman ekipe Građevisnkog fakulteta

Prvo mjesto turnira u basketu usvojila je ekipa u sastavu: Muharem Atić, Berin Budić, Elmar Fazlagić. Dario Damjanović. Drugo mjesto je osvojila ekipa u sastavu: Ermin Herić, Almir Prohić, Nermin Omerović. Treće mjesto je osvojila ekipa u sastavu: Rijad Gosto, Sanid Balavac Velid Jelovac, Irhad Mrndžić. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Muharem Atić.

Pobjednik šahovskog turnira je Adnan Kmetaš, drugo mjesto osvojio je Omerčić Alen, a treće mjesto pripalo je Mujić Arminu.

Pobjednik turnira u tavli je Benjamin Čamo, drugo mjesto osvojio je Halil Karajica, a treće mjesto pripalo je Dženanu Piriji.

Prvo mjesto u stonom tenisu osvojio je Edis Sarajlić, drugo Željko Mandić, a treće mjesto je pripalo Adnanu Beširu.

Iz Unije studenata zahvalili su se svim sudionicima, te su im uputili čestitke na osvojenim nagradama.

Kopirati
Drag cursor here to close