Iskoristili subotu

Mostar: 150 mališana vježbalo skupa

Aktivnosti u kojima su djeca sudjelovala kroz današnji događaj su natjecanje na 60 metara, skok u dalj, prijenos loptica, bacanje vorteksa, štafetne igrice i zajedničko druženje.
Sport / Flash | 24. 09. 2022. u 14:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Europskog tjedna sporta pod sloganom "BeActive dan" na kampusu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru (UNMO) oko 150 djece sudjelovalo je na školi atletike.

"Cilj ovog događaja bio je potaknuti djecu da se bave sportom i da su aktivni svaki dan. Vrlo je važno organizirati ovakve događaje jer danas živimo u vremenu u kojem se puno, možda i previše sjedi, bilo za kompjuterima ili koristeći pametne telefone, tako da je posebno bitno da naši najmlađi krenu sa svakodnevnim aktivnostima", kazao je voditelj projekta "BeActive dan" u Mostaru Ekrem Čolakhodžić.

Vježbati je zabavno 

Dodaje kako je bavljenje sportom jako bitno za zdravlje.

"Svakodnevne aktivnosti i bavljenje sportom pomažu svima, a pogotovo mladima da budu zdravi, da nemaju određenih deformacija, pretilosti i drugih pratećih bolesti koje bi im kasnije proizvodile probleme u daljem životu i radu. To su razlozi zbog kojih kod mladih moramo stvarati te navike", naglasio je Čolakhodžić.

Ističe kako su u današnjem vremenu djeca sve manje zainteresirana za sport.

"Moramo ih potaknuti da zavole sport, da vide da imaju određene beneficije od toga, da im je zabavno igrati se, odnosno da postoje i neke druge igre, a ne samo pametni telefon, igraće konzole i tako dalje", naveo je Čolakhodžić.

Aktivnosti u kojima su djeca sudjelovala kroz današnji događaj su natjecanje na 60 metara, skok u dalj, prijenos loptica, bacanje vorteksa, štafetne igrice i zajedničko druženje.

Podrška 

Organizatori su Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Nastavnički fakultet UNMO-a i Škola atletike u Mostaru.

U sklopu realizacije projekta "EU4Youth - European Week of Sport Beyond Borders in the Western Balkans", kojeg sufinancira Europska unija, Olimpijski komitet BiH u rujnu obilježava Europski tjedan sporta kroz organizaciju niza aktivnosti i sportskih događaja.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promoviranje sporta i tjelesne aktivnosti u cijeloj Europi pod sloganom "#BeActive", pa tako i Olimpijski komitet BiH ima za cilj promociju i podizanje svijesti o neophodnosti povećanja bavljenja fizičkom aktivnošću i sportom kod šire publike diljem Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close