tata Hamilton upozorava

Moj sin Lewis naprosto uništava druge vozače u timu!

Sport / Flash | 07. 02. 2017. u 22:48 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Anthony Hamilton, otac trostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona, ne samo da se povukao iz sinovljeva menadžmenta, nego javno upozorava na 'igrice' koje Lewis priređuje drugim vozačima u Mercedesu.

Valtteri Bottas (27) će u novoj sezoni biti Hamiltonov kolega u timu (umjesto Rosberga, koji je završio karijeru), a tata Anthony Hamilton već upozorava Finca na sina Lewisa kojeg naziva 'career killer', dodajući kako Lewis ubija vozače.

"Svi koji se žele nositi s Lewisom, moraju imati uistinu dobar plan za svoju karijeru. Naprosto zato što Lewis uništava karijere. On ubija vozače. I to nije nikakva fraza", kazao je Hamilton stariji za „Newsweek“.

Kao dugogodišnji menadžer svoga sina, Anthony Hamilton dobro zna kako se Lewis odnosi prema svojim timskim kolegama - često ih gura u veću vatru nego vozače konkurencije!


Valtteri Bottas i Mercedesov šef Toto Wolff prilikom potpisa ugovora

Nezaboravno je kako se Lewis Hamilton odnosio prema Fernandu Alonsu u svojoj prvoj sezoni 2007. godine, kad je dvostrukog svjetskog prvaka iz Španjolske naprosto 'gazio' po stazi.

Ništa manje probleme s njim nije imao ni Nico Rosberg, kojemu je sve dozlogrdilo u tolikoj mjeri da je 'objesio volan o klin'. Doduše, otišao je kao pobjednik, ali pobjednik nakon tri zajedničke sezone s Hamiltonom i uz to pun modrica od vlastitog timskog kolege!?

"Lewis ti se zavuče pod kožu, jer je pakleno brz. Kao timski kolega ne znaš kako je on podesio svoj bolid, nejasno ti je kako on može biti tako brz, na koji način savladava krivine, kako može voziti takvom linijom. Naprosto razbiješ glavu od toga", kaže otac Hamilton.

Lewis Hamilton zadnjih tjedana odrađuje obveze prema sponzorima

Jasno je kako su njegove nimalo blage riječi o vlastitome sinu ponajviše upućene Valtteriju Bottasu, koji će u predstojećoj sezoni imati priliku koja se može definirati kao 'pukovnik ili pokojnik'.

"Lewis i Valtteri se dobro poznaju, imaju međusobni respekt. Ali ne radi se o tome koliko se ljudi međusobno razumiju. Nico je također bio dobar prijatelj, ali na stazi je Lewis naprosto jedan legionar. To je tako. Na taj način on iz sebe izvlači ono najbolje", kaže Anthony Hamilton.

Kopirati
Drag cursor here to close