Benjamin Tatar

Mladić iz Jablanice potpisao za hrvatskog prvoligaša

Sport / Flash | 13. 06. 2017. u 09:11 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Benjamin Tatar, mladi nogometaš iz Jablanice, potpisao je dvogodišnji ugovor za hrvatski prvoligaški nogometni klub Slaven Belupo.

Benjamin Tatar, rođen je 1994. godine u Sarajevu, a svoju nogometnu karijeru počeo je već s pet godina u FK "Turbina" Jablanica, gdje je i proveo svoje djetinjstvo. Sa petnaest godina otišao je u Radnik iz Hadžića, gdje je igrao dvije godine i završio školu. Nakon toga  je otišao u Hrvatsku i tamo je već pet godina.

Za Tatara, ovo je drugi potpisani profesionalni ugovor u Hrvatskoj, jer je do sada igrao za HNK Gorica, no od 9. lipnja, kada je potpisao ugovor, mladi Jablaničanin igrač je Slaven Belupa, a službeno predstavljanje biti će upriličeno 15. svibnja.

"Imao sam nekih ponuda za inozemstvo, no ova ponuda me je najviše zadovoljila",  istaknuo je Tatar u izjavi za Fenu.

Benjamin igra na poziciji lijevog krila i polu špica, ovisno o formaciji i sustavu, a o trenutnoj momčadi tog kluba kazao je kako mu se čine sasvim dobri, jer ih je pratio nekoliko puta, te kako se nada da bi se mogao vrlo brzo uklopiti u njihov tim.

"Krenuo sam iz treće lige, u kojoj sam igrao veoma dobro, nakon čega sam igrao u drugoj ligi, gdje sam bio najbolji igrač i najbolji strijelac lige, što me lansiralo ove godine u prvu ligu. Htio bih da se uklopim odmah u ovu momčad, te da zaigram od početka, a vidjeti ćemo šta će vrijeme donijeti", poručio je Tatar.

Dodao je kako već sutra putuje za Hrvatsku, te kako u četvrtak ima službeno predstavljanje kao i prvi trening s novom momčadi.

Kopirati
Drag cursor here to close