Devet pobjeda za zlato

Mlade bh. košarkašice okončale Europsko prvenstvo bez poraza

Sport / Flash | 12. 07. 2015. u 16:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine do 20 godina okončala je Europsko prvenstvo B-divzije u Podgorici s maksimalnim učinkom od devet pobjeda.

Izabranice izborinice Mare Lakić-Brčaninović potvrdile su dominaciju na EP-u pobijedivši danas reprezentaciju Austrije s 81:51 za devetu uzastopnu pobjedu.

BiH je u Podgorici osvojila zlatnu medalju i plasirala se u elitnu europsku A-diviziju, a na tom putu svladala je reprezentacije Grčke, Crne Gore, Švedske, Bugarske, Litve, Izraela, Rumunije, Velike Britanije i Austrije.

''Na početku priprema imale smo samo jedan cilj, kao i sve druge reprezentacije koje su došle u Podgoricu na natjecanje. Željele smo se plasirati u A-diviziju i taj cilj smo ostvarile.

Ovo je zaista povijesni uspjeh za našu košarku. Ne postoje riječi koje bi opisale kako se osjećamo u ovom trenutku. Trenirale smo naporno, bilo je uspona i padova, kako fizičkih tako i psihičkih, ali to nam je samo davalo snagu da nastavimo u što jačem ritmu'', izjavila je Babić.

Bh. košarkašica dodaje da se sve košarkašice ponosne zbog ostvarenog uspjeha, kako na sebe tako i na stručni stožer koji niti jednog trenutka nije posumnjao u uspjeh i kvalitetu i zahvalila se Savezu na odličnim uvjetima i pripremama za natjecanje.

''Uspjele smo opravdati status favorita i ostavile srce na terenu u svakom meču. Borile smo se kao lavice i pokazale da je Bosni i Hercegovini mjesto u elitnoj A-diviziji'', zaključila je Nikolina Babić.

Reprezentaciju BiH na ovom prvenstvu predvodila je Marica Gajić, članica WNBA ekipe Washington Mystics, koja je natjecanje završila kao drugi strijelac i prvi skakač.

Kopirati
Drag cursor here to close