Sportske igre mladih

Mirza Teletović oduševio stotine klinaca na Mojmilu

Sport / Flash | 19. 08. 2014. u 13:59 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu danas je održan trening mladih bh. sportaša - pobjednika 4. Sportskih igara mladih s košarkaškim reprezentativcem Bosne i Hercegovine Mirzom Teletovićem, u okviru projekta "Fer igra za fer djetinjstvo".

BH Telecom Sportske igre mladih u proteklom periodu su posjetile 25 bh. gradova i tako uljepšale raspust mališanima širom naše zemlje. Pobjednici natjecanja iz tih gradova, njih 1.827, do subote boravit će u glavnom gradu BiH, gdje će se kroz sport upoznavati i graditi prijateljstva.

Mirza Teletović je održao kratki trening sa djevojčicama i dječacima sa i bez teškoća u razvoju, a zajedno su izvodili slobodna bacanja, polaganje, te šutove za tri poena. Mladi sportaši nisu krili zadovoljstvo i oduševljenje zbog ukazane prilike da se okušaju na parketu zajedno sa Teletovićem.

Rame uz rame sa Mirzom stajao je i mladi Denis Agović, dječak kojemu je košarka spasila život, a u kojemu Mirza vidi inspiraciju i motiv za svoje uspjehe.

Bh. reprezentativac je u izjavi za medije kazao kako za današnju organizaciju najprije treba biti zahvalan USAID-u koji se trudi da uključi djecu u ovaj program.

"Druženje djece, upoznavanje, usmjeravanje na sport. Dakle, educiranje naše djece pravim putem, to je ključ uspjeha", rekao je Teletović.

Finalisti Igara u Sarajevu dočekani su na najbolji mogući način, a naredni dani i natjecanju u košarci, nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, rukometu, šahu, tenisu, stonom tenisu i badmintonu bit će prilika za stvaranje mnogih lijepih uspomena, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close