nova postaja mainz

„Mini-Messi“ Bojan Krkić oprobat će još jedan klub

Sport / Flash | 30. 01. 2017. u 21:49 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

„Mini-Messi“ Bojan Krkić (26) imao je svojedobno u Španjolskoj probleme s Pepom Guardiolom. Nakon odlaska u Italiju, njegova je tadašnja tržišna vrijednost pala s 13 na pet milijuna eura.

U Engleskoj je prvo bio često ozlijeđen, a kasnije je postao žrtvom novoga sustava igre.

Njegov prelazak u njemački Mainz 05 glasi kao transfer najslavnijeg imena u povijesti ovog bundesligaškog kluba. Promatrači su već na prvome treningu Krkića u Mainzu zaključili kako su nogometna lopta i on bliski prijatelji.

A dobili su ga po akcijskoj cijeni, gotovo kao u rasprodaji. Bild piše kako je Mainz za Bojana platio Stoke Cityju milijun eura za polugodišnju posudbu. U cijeni je sadržana i odšteta i njegove plaće.

Prodajom svog napadača Mallija, kojemu Krkić treba biti zamjena, Mainz je uzeo dosta novca. Međutim, nisu željeli potrošiti sav novac na eventualnu zamjenu.

"Zasigurno nismo potrošili novac koji smo dobili za Mallija. Ravnali smo se prema kriteriju da dovedemo provjerenog i dobrog igrača, a kod Bojana smo stopostotno uvjereni kako smo napravili dobar izbor. Igrač njegove kvalitete brzo će se integrirati, pojačati momčad i svojim se karakterom uklopiti u Mainzov svijet", kazao je Rouven Schröder, menadžer Mainza.

Turski reprezentativac Yunus Malli prešao je početkom siječnja iz Mainza u Wolfsburg, za 12,5 milijuna eura.

Krkićeva odiseja kroz niz velikih klubova (Barcelona, Roma, AC Milano, Ajax, Stoke) sada je privremeno okončana u Mainzu.

Gdje će igrati nakon ljeta, teško je i njemu predvidjeti, ali je izvjesno kako posudba u Mainz ne sadrži otkupnu klauzulu, što znači da Krkić i dalje ostaje igrač Stoke Cityja.

"To za mene nije nikakav problem. I ranije sam mijenjao sredinu u zimskome prijelaznom roku. Siguran sam da novom klubu mogu pomoći kako bi napravili razliku u odnosu na protivnike", kazao je Krkić.

Krkić je svoju karijeru započeo kao klinac od devet godina, u čuvenoj „La Masiji“, školi nogometa FC Barcelona. Za prvi tim Barcelone debitirao je 2007. godine. U 164 utakmice postigao je 41 gol za Katalonce.

S timom Barcelone, predvođenim Messijem, osvojio je 2009. i 2011. Ligu prvaka.

Iako mu je španjolska sportska javnost dala nadimak Mini-Messi, nesporazumi s trenerom Guardiolom usmjerili su njegovu karijeru u pravcu istinske nogometne lutalice.

Kopirati
Drag cursor here to close