Sve više žena u sportu

Mila Horvat u Mostaru: Muškarci su shvatili da bez žena teško funkcioniraju

Sport / Flash | 18. 10. 2016. u 10:18 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Muškarci su shvatili da bez žena teško mogu funkcionirati'', kazala je poznata hrvatska sportska novinarka Mila Horvat na predavanju koje je održala s kolegom i Tomislavom Pacekom glasnogovornikom Hrvatskog nogometnog saveza o sportskom novinarstvu.

Odgovarajući na pitanje o zastupljenosti žena u sportskom novinarstvu Horvat je rekla kako ima sve više na odgovornim funkcijama, a govoreći iz osobne perspektive o sportskom novinarstvu, kazala je kakoje sve više žena u sporskom novinarstvu.

''Na televizijama s kojima sam surađivala upoznala sam mnogo praktikantica, studentica novinarstva koje su se opredijelile za sport. Uče taj zanat i mislim da će žena biti sve više. Vidimo da imamo dosta žena koje su zastupljenje u tijelima UEFA-e i FIFA-e, što se tiče HNS-a imamo na klupi team menadžericu Ivu Olivari koja je po prvi put na Europskom prvenstvu u Francuskoj sjedila na klupi nogometne reprezentacije Hrvatske, bila jedina žena tamo", dodala je Horvat.

O sportskim odnosima s javnošću govorio je Tomislav Pacak, istaknuvši kako je problem u Hrvatskoj što još uvijek nije prepoznata važnost odnosa s javnošću.

Pacak je na poziciju glasnogovornika HNS-a stigao dva tjedna prije utakmice sa Srbijom, što je za njega bilo pravo vatreno krštenje.

"Do danas nije bilo utakmice kao sa Srbijom, kada je u pitanju zanimanje medija i pritisaka sa svih mogućih strana. Ja nisam imao tada toliko iskustva, jer sam bio glavni urednik sportneta i znao kako to izgleda iz novinarske perspektive. Brzo sam saznao da iz perspektive HNS-a u organizacijskom dijelu je to puno kompleksnije, nego što se čini na prvi pogled", istaknuo je Pacak.

Pacek smatra kako je HNS relativno često u medijima, a najčešće zbog krivih razloga.

''Kad pričamo o sportskim odnosima s javnošću dat ću vam primjer o sportskim odnosima s javnošću s kojima sam se bavio od studenog 2014. do listopada 2015. godine.Tada smo imali huligane u Milanu, priopćenje predsjednika Josipovića protiv HNS-a, odgođeni derbi, okupljanje na Rivi, rasizam protiv Norveške, napad na Macoli, onda crtanje svastike protiv Italije, i zatim uhićenje prvog potpredsjednika i izvršnog direktora HNS-a, pa su Njemci predsjednika optužili za klađenje, pa smjena izbornika. To su sve stvari osim smjene izbornika koje nisu nužno vezane za sport, ali su nešto čime se HNS morao baviti", kazao je Pacek.

Inače, predavanje je održano na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a dekan Filozofskog fakulteta prof.dr. Zoran Tomić je izrazio zadovoljstvo što su ovako eminentne osobe iz područja sportskih odnosa održale predavanje studentima sa studija 'Odnosi s javnošću' i studija 'Novinarstva'.

Tomić je izrazio posebno zadovoljstvo, jer mostarski studenti imaju priliku čuti riječ osoba koje imaju ogromno iskustvo na području sportskih odnosa sa javnošću u sporskom novinarstvu.

Tomislav Pacek je dekanu Tomiću, kao sjećanje na današnje predavanje poklonio dres Hrvatske reprezentacije s potpisima svih reprezentativaca.

Kopirati
Drag cursor here to close