Hello Dave!

Microsoft tvrdi da će utakmica Hrvatske i Turske završiti remijem

Sport / Flash | 12. 06. 2016. u 12:02 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska i Turska će odigrati neriješeno. Ovakav odgovor na pitanje koje se mjesecima provlači kroz medije ponudio je Microsoft, koji je razvio softver za analiziranje i predviđanje ishoda utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj.

Microsoftovi stručnjaci rezultate predviđaju pomoću napredne tehologije, koja u obzir uzima sve moguće statistike, ali i mjesto odigravanja utakmica te vremenske uvjete.

Posebnu pozornost Microsoft je dao i aktivnosti na društvenim mrežama. a velik broj mišljenja koja se izražavaju na internetu Microsoft smatra "mudrošću gomile".

Turci će do tri boda moći ako ne dopuste hrvatskoj reprezentaciji više od 241 uspješnog dodavanja, dok će oni morati povezati više od 282 dodavanja.

Ovaj napredni softver pogodio je dosad dva ishoda od tri odigrane utakmice: Francusku pobjedu s jednim golom razlike na otvorenju Europskog prvenstva i pobjedu Švicaraca u subotu poslijepodne.

U utakmici između Walesa i Slovačke prognozirao je neriješeni ishod, no Velšanin Hal Robson-Kanu im je golom u 81. minuti poremetio računicu golom za pobjedu svoje reprezentacije.

Zbog pogotka Rusa u sudačkoj nadoknadi nije se ispunilo ni predviđanje da će Englezi slaviti s jedan razlike, piše Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close