nitko kao on

Mesut Özil: Ronaldo me je učinio boljim igračem

Sport / Flash | 08. 11. 2016. u 22:45 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cristiano Ronaldo (31) jučer je produljio ugovor s Realom iz Madrida do 2021., a ujedno je od lista Marca dobio i priznanje „Alfredo Di Stéfano“ kao najbolji igrač sezone u Španjolskoj.

Mnogi sa skepsom gledaju na dodjelu ovog priznanja upravo Ronaldu, jer je nedavno za najboljeg igrača La Lige proglašen Antoine Griezmann iz Atletico Madrida, a po mnogima je to i puno realnije.

I dok mnogi s pravom kritiziraju Ronalda za igre u ovoj sezoni, njegov bivši suigrač iz Reala, njemački reprezentativac Mesut Özil (28), izrazio se iznimno pohvalno u odnosu na Portugalca.

"Jedan nevjerojatan igrač. Zasigurno jedan od najvećih na svijetu u povijesti. Ja nikad nisam vidio jednog takvog tipa kao što je Cristiano. On je prvi u svlačionici, a zadnji iz nje izlazi. Čak i na trenigu se divlje bori", kazao je Özil za Arsenalovu klupsku TV.

Ono što je pak najupečatljivije u ovoj pohvali bivšem suigraču su riječi "on je i mene napravio boljim igračem'.

"Naravno da sam imao i mnoštvo asistencija za Ronalda i to je i njemu poznato. Ako sam mu dao dvije dobre lopte, postigao bi dva zgoditka. Bilo je uistinu zadovoljstvo igrati s njime, jer njemu ne treba puno prilika da bi pogodio protivnički gol", kaže Özil.

Ovaj sadašnji veznjak Arsenala podsjeća i kako je Ronaldo njega dočekao 2010. godine kada je prešao u Real.

"Njegova briga za suigrače nije površna. Brinuo se uvijek za nove igrače da se brzo uklope u tim. To mi puno znači i to nikad ne zaboravljam", govorio je često i ranije Özil.

"Ono što me najviše kod njega impresionira je sposobnost da ostane na zemlji, unatoč silnoj slavi i uspjesima. Uvijek je spreman pomoći, ugodan je i susretljiv. Jednostavno, fin momak. Ronaldo je odličan čovjek i moj dobar prijatelj", kazao je Mesut Özil.

Kopirati
Drag cursor here to close