Analiza

Mercedes otkrio uzrok kvara na Hamiltonovom motoru

Sport / Flash | 06. 10. 2016. u 14:19 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes je potvrdio da su pronašli uzrok kvara na pogonskoj jedinici Lewisa Hamiltona tijekom VN Malezije. Njemačka momčad tvrdi da je problem nastao na ležaju klipnjače što je dovelo do pada pritiska ulja te na kraju i do odustajanja iz utrke, piše GP1.hr

“Naša analiza je pokazala da je Lewisov motor imao kvar na ležaju klipnjače u Maleziji. To se dogodilo bez ikakvog ranijeg znaka nakon 618 kilometara i prethodilo je gubitku pritiska ulja u zavoju broj 15,” potvrdila je momčad.

Na VN Japana, koja se vozi ovoga vikenda, Hamilton će se vratiti na motor koji je koristio u Singapuru.

Mercedes je također dodao i da će provjeriti parametre svih svojih motora kako bi minimizirali eventualno ponavljanje kvara. Što se tiče nadograđenih motora za svoje kupce Williams i Force Indiju, oni će nove motore dobiti tek u Austinu. Također, Manorov Pascal Wehrlein će novi motor tek u SAD-u.

Hamilton je nakon kvara pao na 23 boda minusa iza momčadskog kolege Nice Rosberga. Pet je utrka do kraja i svaki eventualno novi kvar tijekom utrke bi značio da naslov svjetskog prvaka ide u Rosbergove ruke.

Iz tog je razloga Hamilton došao na ideju da možda neće voziti slobodne treninge kako bi sačuvao motor. Ideja nije naišla na odobravanje Tote Wolffa.

“To nam ne bi donijelo nikakvu korist. Zapravo bi nas to dovelo u nepovoljan položaj jer ne bi mogli skupiti dovoljno podataka za utrku,” rekao je Wolff.

Kopirati
Drag cursor here to close