Francuska

Mbappe pozvao na prekid nasilja, organizatori Tour de Francea razmišljaju kuda sa utrkom

"Nasilje ne rješava ništa, pogotovo kada se neizbježno okreće protiv onih koji ga izražavaju", objavio je Mbappe na svojoj Instagram priči.
Sport / Flash | 01. 07. 2023. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan Francuske Kylian Mbappe poručio je kako "nasilje mora prestati" dok nasilni prosvjedi bjesne ovom državom nakon smrti tinejdžera kojeg je ustrijelila policija.

"Nasilje ne rješava ništa, pogotovo kada se neizbježno okreće protiv onih koji ga izražavaju", objavio je Mbappe na svojoj Instagram priči. Pozvao je na "mirne i konstruktivne" prosvjede.

Od Lillea i Roubaixa na sjeveru do Marseillea na jugu, trgovine su opljačkane, ulice teško oštećene, a automobili zapaljeni.

Pročitajte još

Napadač Paris St-Germaina Mbappe osvojio je Svjetsko prvenstvo s Francuskom 2018., a u ožujku mu je menadžer Didier Deschamps predao kapetansku traku.

Njegova izjava, koja je očito govorila u ime francuskog tima, dodala je: "Kao i svi Francuzi, bili smo obilježeni i šokirani smrću mladog Nahela."

Mbappe je rekao da francuski igrači, od kojih mnogi dolaze iz radničkih četvrti poput Nahela, dijele "osjećaje tuge i boli".

Mbappe je odrastao u Bondyju, sjeveroistočnom predgrađu Pariza.

Rekao je da igrači "ne mogu šutjeti" dok su pozivali da "vrijeme nasilja ustupi mjesto žalosti, dijaloga i obnove".

U međuvremenu, organizatori Tour de Francea kažu da su spremni prilagoditi se svakoj situaciji usred nemira u zemlji.

Turneja počinje u Bilbau u Španjolskoj u subotu prije nego što se preseli u Francusku u ponedjeljak.

Direktor utrke Christian Prudhomme rekao je: "U stalnoj smo vezi s državnim službama i pratimo situaciju i kako se razvija. Ovisno o tome što se dogodi, prilagodit ćemo se ako bude potrebno."

Kopirati
Drag cursor here to close