Liga prvaka

Marinović: Legia je favorit, ali ima i svoje mane

Sport / Flash | 11. 07. 2016. u 12:12 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski u utorak navečer u 18.30 kreće u svoju novu europsku avanturu. S druge strane u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka naći će se poljski prvak Legija, kojeg u Mostaru doživljavaju kao favorita, ali daleko od toga da zbog toga sebe degradiraju.

''Čeka nas zaista teška utakmica protiv teškog protivnika. Sam podatak da u svojoj ekipi imaju pet igrača koji su nastupali na Europskom prvenstvu u Francuskoj, dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Legia jeste favorit, ali moji su igrači motivirani i spremni dati maksimum za povoljan rezultat'', ustvrdio je šef struke Plemića Vinko Marinović.

Marinović u prvom duelu s Poljacima neće moći računati na ozlijeđenog Danijela Graovca, a nije isključen nastup Ivana Peke, koji je u generalnoj probi s Olimpicom slomio prst.

Kapetan Pero Stojkić uglavnom se složio sa šefom.

''Iako je Legia veliki favorit, i mi imamo određenu kvalitetu s kojom im se možemo suprotstaviti i nadam se da će tako i biti'', rekao je.

Vratio je Stojkić film malčice unatrag i povukao paralelu s posljednjim nastupom Zrinjskog u Ligi prvaka – dvomeču s Mariborom prije dvije godine…

''Moram biti iskren i reći da još ne poznajem dovoljno Legiju, ali dojma sam da je Maribor onda imao jaču ekipu…, uostalom plasirali su se u skupine Lige prvaka, a vidjeli ste da smo se jako dobro nosili s njima''.

Marinović je, kaže, dobro informiran o protivniku koji je u Mostar stigao danas - u 18 sati Poljaci će odraditi konferenciju za novinare, pola sata kasnije i posljednji trening prije sutrašnje utakmice.

''Sigurno da smo pratili Legiju. Došao im je novi trener koji je u pripremama dosta rotirao momčad. Dobili smo izvještaj sa njihove zadnje utakmice (poraz od Lecha u poljskom Superkupu, op. a.), kao i informacije da će u Mostaru u kadru biti i neki od igrača koji su igrali na Euru''.

Izdvojio je strateg Plemiće i pojedinosti vezane za igru Poljaka.

''Legia je izuzetno fizički spremna ekipa, koja na svakom dijelu terena pravi presing i kroz takvu igru pokušava doći u kazneni prostor s velikim brojem igrača. Utakmica protiv Lecha ne oslikava njihovu kvalitetu, jer je konačni rezultat postavljen u samoj završnici kada su oni primili dva gola. Koliko sam primijetio, imali su u pripremama dosta problema u prekidima, a ostavljaju i prostora za kontranapade''.

Znaju Mostarci dobro da su autsajderi, ali i to da im nitko ne brani da sanjaju. Marinović je stoga poželio pobjedu…

''Zadovoljio bih se, kao i u svakoj utakmici, pobjedom bez primljenog gola. Ali tek sutra ćemo se iz prve ruke uvjeriti u njihovu snagu'', zaključio je šef struke bh. prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close