Balkansko prvenstvo

Marin Hrkać srebrni, reprezentacija BiH zlatna u kumitama

Sport / Flash | 19. 10. 2014. u 13:38 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Ohridu u Makedoniji održano 16. Balkansko prvenstvo u karateu za seniore. Član SKK Neretve Marin Hrkać, pod vodstvom izbornika Miroslava Klepića, izborio je srebrnu medalju.

Marin je prvo kolo bio slobodan, u drugom je pobijedio Slovenca Sebastiana Kantuzera, a u trećem Srbina Marka Martinovića. Ulazak u finale osigurala mu je pobjeda nad Srbinom Nebojšom Spaskovski. U finalnoj borbi gubi od domaćina Makedonca Todora Ristetskog.

Pored Hrkaća u pojedinačnoj konkurenciji zabilježen uspjeh imali su Damir Zadro i Iva Klepić, koji su izgubivši borbe za broncu završili kao peti.

Izbornik Miroslav Klepić ispratio je još šest natjecatelja BH reprezentacije na postolje u pojedinačnim konkurencijama i to pet bronci (Dajana Crnoglavaci, Amila Mekić, Edin Muslić, Anes Čongo, Alem Kupusović) i jedno srebro (Admir Zukan).

Međutim Klepićev najveći uspjeh na ovom Balkanskom prvenstvu svakako je zlato BH muške seniorske kumite ekipe. Muška ekipa radila je u sastavu Dautović, Škrijelj, Sujković, Zombra, Zukan i dvojica članova Neretve Damir Zadro i Ivan Klepić.

BH tim je započeo s pobjedom nad Bugarskom, te je preko domaćina Makedonije došao do finala. U finalnom susretu sa Hrvatskom i rezultatom 3:0 BH tim popeo se na krov Balkana.

Paralelno s Balkanskim pomladak SKK Neretve predvođeni trenerom Tonijem Hrkaćem nastupili su na turniru Vogošća Open 2014. Na turniru su nastupili sa jedanaest takmičara i osvojili 3 zlata, 3 srebra i 3 bronce.

Delfina Tadic u konkurenciji juniorke -59 uzela je zlato, a njena kolegica Mihaela Mikulić broncu. Juniori Goran Hrkać i Nikola Milićević nažalost su izgubili borbe za 3 mjesto. U konkurenciji kadetkinja Matea-Noah Medić +54 kg osvojila je zlato. Iris Ćorić i Katarina Sušac radile su finale u kategoriji do -47kg. Ćorić je uzela zlato a Sušac srebro. Kadeti Luka Bonča do 57 kg i Ante Matić do 63 kg osvojili su srebra dok je Pero Vujević do 70 kg brončani. Najmlađi član ekipe Marko Lasić u konkurenciji do 50 kg bio je brončani.

 

Kopirati
Drag cursor here to close