Mali Most

Mali Mostarci posjetili Japan

Sport / Flash | 14. 08. 2017. u 11:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deset članova Sportske akademije ''Mali Most'' iz Mostara u pratnji trenera i projekt menadžera boravili su u posjeti Japanu od 3. do 10. 08. 2017. godine.

''Veliku zahvalnost izražavamo našim sponzorima kompaniji Housecom i Fondaciji Banpaku, koji su u suradnji sa organizacijom Little Bridge Japan osigurali kompletna sredstva za putovanje u Japan svih naših članova'', rekao nam je projekt menadžer Dženan Šuta .

Posjetili su znamenitosti Tokya, Osake, Kishiwade, putovali sa Shinkansenom (Bullet train). Tijekom posjete Japanu odigrali su dvije prijateljske utakmice protiv vršnjaka iz FC Narashino i FC Gamba Osaka. Posjetili su stadion Jef United u kojem je kao trener radio naš proslavljeni Ivica Osim, te nogometni muzej u sklopu Nogometnog saveza Japana.

''Poslastica putovanja je bilo prisustvo na gradskom derbiju u Saitami između FC Urawa Reds i Omiya koji je odigran pred 40 000 posjetitelja u fantastičnom sportskom ambijentu. Jednoj od naših utakmica prisustvovao je i bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana Tsuneyasu Miyamoto, koji se poslije družio sa djecom, te sa djecom podijelio dio svog iskustva neposredno prije utakmice'', kažu nam iz Malog Mosta.

Posjetili su veleposlanstvo BiH u Japanu, te Nogometni savez Japana u kojem su se susreli s izbornikom Japana Vahidom Halilhodžićem i njegovim asistentom, trenerom golmana Enverom Lugušićem.

Svi članovi su od Halilhodžića na poklon dobili dres reprezentacije Japana, dok je Akademija Mali Most dobila poklon dres sa potpisima reprezentativaca Japana. Gosti su se upoznali s japanskom kulturom i kuhinjom, na tradicionalnom festivalu Danjiri, gdje su probali sushi, okonomiyaki i neka druga jela karakteristična za Japan.

''Iskrene zahvale našim domaćinima na super prijemu i dobroj organizaciji velikog broja sadržaja. Nadamo se da ćemo imati priliku uzvratiti posjetu u našem gradu, te naše prijatelje upoznati sa ljepotama našeg kraja'', kažu na kraju iz Akademije Mali Most.

Kopirati
Drag cursor here to close