Europa liga

Lovren odveo Liverpool u polufinale

Sport / Flash | 14. 04. 2016. u 20:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatna utakmica Europske lige na Anfieldu, u kojoj je LIverpool kreirao čudesni preokret kojeg je na kraju potpisao Dejan Lovren pogotkom u sudačkoj nadoknadi koji je Redsima donio prolaz dalje.

Klopp je uspio nadmašiti svog nasljednika na klupi Dortmunda i nakon spektakularnih 180 minuta, filmskim završetkom u režiji Dejana Lovrena, Liverpool odlazi u polufinale.

''Ovo je nešto nevjerojatno. Ne mogu opisati kako se osjećam. Utakmica je bila čudesna, možda i najbolja u posljednje dvije, tri godine. Pobijedili smo jer nismo niti u jednom trenutku prestali vjerovati u sebe'', izjavio je nakon utakmice Lovren.


Goal Dejan Lovren - Liverpool 4-3 Borussia... by alex-percec

Prednost pogotka u gostima Liverpoola, gosti su poništili već nakon pet minuta igre. Nakon udarca Aubameyanga, Armenac Mkhtarijan bio je najbrži na odbijenoj lopti i lako ju posprema u mrežu.

Pet minuta kasnije, Dortmund je povisio svoje vodstvo i napravio veliki korak prema polufinalu. Ovoga puta Aubameyang je strijelac, a Reus je u ulozi asistenta. Fenomenalnim dodavanjem Reus je gurnuo najboljeg strijelca Dortmunda u priliku, a ovaj briljantno zabija u prvi kut nemoćnog Mignoleta.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, a obje momčadi su imale po jednu izglednu priliku za promjenu rezultata.

Drugi dio susreta na Anfieldu ponudio je sjajan nogomet. Liverpool je krenuo silovito i nakon samo tri minute Origi smanjuje vodstvo Dortmunda i vraća nadu domaćinima, prenosi Sportnet.hr.

No, samo devet minuta kasnije, gosti nastavljaju niz da asistenti postaju strijelci. Reus zabija za 3:1 na asistenciju Hummelsa.

Liverpool nije odustao nakon trećeg pogotka Dortmunda, već su nastavili s napadima što se ubrzo i isplatilo. Prvo je Coutinho zabio za smanjenje vodstva, a zatim je Sakho poravnao rezultat i doveo Liverpool na prag veličanstvenog preokreta.

Konačni preokret donio je Dejan Lovren pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Sjajno je Lovren skočio nakon kornera i zabio. Anfield je proključao, a san Liverpoola o Ligi prvaka se nastavlja.

Rezultati uzvratnih utakmica Europske lige:

Kopirati
Drag cursor here to close