AFA

Louis van Gaal prvi stranac na klupi Argentine?

Sport / Flash | 26. 07. 2011. u 14:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema pisanju nizozemskih medija, Louis van Gaal jedan je od kandidata za novog izbornika argentinske reprezentacije. Da bi iskusni Nizozemac mogao preuzeti vođenje Lionela Messija i suigrača objavio je najčitaniji nizozemski dnevni list De Telegraaf.

Otkako je prošlog proljeća dobio otkaz u Bayernu, Van Gaal je bez posla. Rekao je ranije da bi po svršetku trenerske epizode u Bayernu volio još samo voditi jednu veliku nacionalnu momčad.

Do sada je bio izbornik Nizozemske, s kojom je u kvalifikacijama za SP 2002. doživio debakl - bio je tek treći u skupini iza Portugala i Irske i morao je otići.

Komunikacijski kriterij Van Gaal zadovoljava: naučio je španjolski vodeći Barcelonu od 1997. do 2000.

Nakon razočaravajućeg ispadanja u četvrtfinalu Copa Amerike, južnoameričkog prvenstva koje su Argentinci organizirali, otkaz je dobio dosadašnji izbornik Sergio Batista.

"Odlučili smo raskinuti ugovor s dosadašnjim izbornikom. Ali, Batista nije otpušten", dlučno je ustvrdio glasnogovornik Argentinskog nogometnog saveza (AFA) Ernesto Cherquis Bialo.

Postane li Van Gaal njegov nasljednik, prvi put u povijesti argentinsku nogometnu reprezentaciju neće voditi Argentinac.

Kopirati
Drag cursor here to close