Započelo natjecanje

Liga MZ u Čitluku: Preko 1.000 gledatelja i ''kiša'' golova prve večeri

Sport / Flash | 12. 07. 2017. u 08:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod reflektorima u Blizancima, svečano je obilježen početak ovogodišnje Malonogometne lige mjesnih zajednica općine Čitluk, koju već 15. godinu zaredom uspješno organiziraju Športski savez Brotnja i Odbor za sport mjesnih zajednica te općine.

Svečanom otvorenju Lige nazočilo je oko 1.000 zaljubljenika u mali nogomet koji su te večeri promatrali tri susreta 1. kola - dva susreta A skupine i jedan iz C skupine - na kojima su postignuta čak 24 pogotka.

U ovogodišnjem prestižnom natjecanju malonogometaša Lige MZ općine Čitluk sudjeluje 20 momčadi koje su ždrijebom raspoređene u četiri skupine. U natjecanje je uključeno oko 200 igrača i četrdesetak voditelja momčadi, a ovogodišnji susreti će se igrati na 4 - 5 najkvalitetnijih sportskih centara. Kao i lani, u prvoj fazi susreti će se igrati po jednokružnom bod sustavu i principu svatko sa svakim u skupinama. Nakon toga se ulazi u nokaut fazu.

Čast da prije samog svečanog otvaranja odigraju prvi susret pripala je momčadima A skupine iz mjesnih zajednica Biletići i Donja Blatnica. Nakon kvalitetne malonogometne predstave, u kojoj su od početka do kraja terenom dominirali iskusni igrači Biletića, susret je završen uvjerljivom i zasluženom pobjedom Biletića visokim rezultatom od 9:2. (5:1), javlja Vecernji.ba. Po dva pogotka za Biletiće postigli su Antonio Prusina, Igor Brkić i Roberto Bevanda dok su po jedan zabili Robert Bevanda, Josip Bevanda i Tomislav Prusina. Iako su poraženi, treba reći da je pomlađena momčad Domje Blatnice igrala borbeno protiv mnogo jačeg protivnika.

Nakon prvog susreta, svečanost otvorenja natjecanja počela je intoniranjem “Lijepe naše” i odavanjem počasti svim hrvatskim braniteljima. Potom se okupljenim gledateljima i sportašima prigodnim riječima obratio čitlučki načelnik Marin Radiši.

''Liga se od samoga početka pokazala kao pun pogodak jer je na našim igralištima postala mjesto okupljanja mladih i malo starijih, koji na tribinama uživaju u igri. Možemo se pohvaliti značajnim uspjesima jer su u 12 do sada održanih završnica Lige Hercegovine pobjednici našeg općinskog natjecanja čak sedam puta nastupili u finalu, a od toga je momčad MZ Međugorje čak četiri puta osvojila naslov pobjednika Lige Hercegovine. Po tome smo daleko najuspješnija općina. Znači u Brotnju se igra lijep mali nogomet, pa se nadam kako će tako biti i ove godine, te kako će pobjednik naše Lige ponovo ostvariti i dobar rezultat na završnici koja se ove godine igra na Širokom Brijegu. Od početka ovog natjecanja u našem Brotnju su izgrađena mnoga nogometna igrališta, a među njima je i ovo u Blizancima. Uz želju da ove godine sportsko nadmetanje protekne u fer i sportskoj borbi želim poželjeti sreću svim natjecateljima'', rekao je čitlučki načelnik Marin Radišić.

Potom je don Ivan Bijakšić, vikar župe Gradina, zazvao Božji blagoslov na igrače, suce, navijače te sve sudionike natjecanja. Pozvao je okupljene da Boga stave na prvo mjesto.

Uslijedio je drugi susret 1. kola A skupine između domaće momčadi Blizanaca i susjednih Gradnića koji je bio borben i kvalitetan te obilovao s mnogo lijepih akcija i prilika, snažnih udaraca i obrana vratara obje momčadi. Ipak, iskusnijim su se pokazali gostujući igrači Gradnića koji su bili učinkovitiji, do vodstva došli već u prvoj minuti, te na kraju slavili zasluženu pobjedu od 5:2. Dva pogotka za Gradniće postigao je talentirani Ivan Prskalo, te po jedan: Zvonimir Dodig , Ivica Pehar i Ivan Rozić, dok su strijelci poprilično borbene domaće momčadi Blizanaca bili Josip Gakić i Tomislav Kordić.

Nakon što je prvo poluvrijeme trećeg susreta između momčadi Potpolja i Dragićine (skupina C), unatoč kvalitetnoj igri, završilo bez pogodaka, u drugom su poluvremenu vrsni strijelci Dragićine Vinko Prusina i Ivan Stojić “podesili ciljnike” te svojoj momčadi osigurali važnu pobjedu s visokih 5:1. Čak tri pogotka za Dragićinu postigao je daroviti Vinko Prusina, a Ivan Stojić je dva puta tresao mrežu, dok je strijelac jedinog pogotka za Potpolje bio Ante Odak.

Kopirati
Drag cursor here to close