51 utakmica bez poraza

Lider protiv Čelika i zakona velikih brojeva

Sport / Flash | 10. 09. 2016. u 06:25 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dva tjedna stanke kada se većina nogometnih priča u BiH vrtjela oko Zmajeva, ovog nam se vikenda vraća Premijer liga – na rasporedu je 8. kolo.

Zrinjski – Čelik

Zrinjski dočekuje Čelik. Na prvu ne zvuči kao posebno napet duel, no statistika će pokazati da su upravo Zeničani Plemićima nanijeli posljednji domaći poraz - 28. travnja 2013. godine. Od tada je prošla 51 utakmica bez poraza Zrinjskog Pod Bijelim brijegom, niz koji Plemići žele produljiti pobjedom.

Neće će prvog strijelca Jasmina Mešanovića koji je kartoniran, ali se u pogon nakon četiri utakmice izbivanja vraća Ognjen Todorović.

Zeničani će morati bez ozlijeđenih Emira Jusića te Harisa Heće, a Fenan Salčinović mora odraditi još jednu utakmicu kazne zbog crvenog kartona protiv Širokog Brijega.

Pritisak je na Mostarcima, Zeničani, koji su pet utakmica bez pobjede, nemaju što izgubiti.

Široki – Metalleghe

Širokobriježani su u pauzu ušli šokantnim porazom od Mladosti (poveli u 73. pa primili tri gola) pa im u 8. kolu ne preostaje ništa drugo nego proglasiti se favoritom i odnijeti puni plijen.

Lakše reći nego učiniti, jer s druge će strane biti nepredvidljivi 'metalci' - Metalleghe koje  je nakon niza poraza na Koševu savladalo Sarajevo, a zatim kod kuće izgubilo dva boda protiv slabašnog Olimpica.

Široki će biti bez kartoniranog Jure Ivankovića i ozlijeđenih Slavka Brekala te Ivana Crnova, Jajčani bez suspendiranih Sulejmana Smajića i Ivana Jurinovića.

Sloboda – Mladost

Zanimljiv duel. Sastaju se prvi i drugi progonitelj Zrinjskog…, s tim da na početku sezone nitko nije mogao ni pomisliti da će lideru za vrat puhati tim iz Doboj Kaknja!

Da, Mladost je nakon 7. kola jedina neporažena PL momčad, što je samo po sebi dovoljno jak argument kojeg nitko neće shvatiti olako pa ni Tuzlaci…, bez obzira što Ibro Rahimić na ovom gostovanju neće moći računati na kartoniranog Omera Musića te ozlijeđene Ervina Jusufovića i Anela Husića. S druge strane, Šišić, Maksimović i Laštro stekli su pravo nastupa.

Što će Husref Musemić reći na sve to? Morat će nešto, jer njegov se tim kroz čitavu pauzu oporavljao od teškog poraza od Krupe (0:3)…, drugog poraza u tri posljednja kola. Je li ovo najava pada Slobode? Mladost će biti pravo mjerilo.

Vitez – Sarajevo

Vezani porazi, domaći od Radnika i gostujući od Zrinjskog, Vitez su stavili u nezgodnu situaciju da se mora čupati protiv Sarajeva koje se također vadi iz živog blata i niza od tri susreta bez pobjede.

Armin Kapetan nedostajat će domaćima, sigurno ne i motiv da protiv renomiranog protivnika pokažu sve što imaju.

Sarajevo? Što se njihove motivacije tiče, reći ćemo samo ovo:  Ove sezone još ne znaju za gostujuću pobjedu.

Željezničar  - Krupa

Željezničar je na tri vezana poraza svezao remi u Zenici, a sada je domaćin Krupi – jednom od ugodnijih iznenađenja. Tim iz istoimenog mjesta na Vrbasu kod Banja Luke u prošlom je kolu srušio Slobodu, a u tri do sada odrađena gostovanja slavio je u Travniku kod Metalleghea te pao kod Sarajeva i Širokog.

Plavi su u vrijeme prvenstvene pauze bili neobično tihi, očito u miru pokušavajući pronaći razloge krize, a nekako će se u pozitivu morati vratiti bez kartoniranih Dženisa Beganovića i Jovana Blagojevića. Slobodan Starčević s druge će strane biti bez pomoći najboljeg strijelca Lige, Elvira Koljića.

Slavko Petrović se već dokazao u Premijer ligi, ali s Radnikom od kojeg nitko ništa nije očekivao, dok je ovo sasvim nova situacija. Novi kiks nikomu na Grbavici ne bi dobro legao.

Olimpic – Radnik

Duel dva posljednja osvajača Kupa ne nosi nikakav glamur sa sobom, samo priču o nestabilnoj i nešto stabilnijoj formi. Dok su se Bijeljinci digli i nakon klimavog starta i niza poraza svezali opet utakmica bez poraza, domaćini im, Vukovi, nikako da uhvati ritam.

Olimpic je posljednji i trenutno ne djeluje kao da je sposobna podići se sa dna, a ne djeluje da je 8. kolo idealna prilika za uspon.

Mario Vrdoljak suspendiran je u Olimpicu, Dušan Martinović za Radnik. 

Kopirati
Drag cursor here to close