Bodybuilding

Leo Zovko osvojio titulu državnog prvaka

Sport / Flash | 18. 04. 2017. u 12:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da Bosna i Hercegovina ima itekako mnogo potencijala kada je u pitanju bodybuilding, moglo se vidjeti i na još jednom natjecanju ovoga karaktera, održanom u srbijanskoj Jagodini, gdje je Mostarac Leo Zovko ostvario fenomenalan uspjeh.

Mostarac Leo Zovko nastupio je na dva natjecanja bodybuildingu i bio je vrlo uspješan.

Zovko je prvo u subotu nastupio u Jagodini gdje je osvojio prvo mjesto u kategoriji classic bodybuilding +180 cm.

Dan poslije ponovio je uspjeh na državnom natjecanju koje se održalo u Sanskom Mostu gdje je u istoj kategoriji osvojio titulu državnog prvaka.

Zovko je rođen 23. kolovoza 1989. godine u Mostaru, a u teretanu je prvi put ušao sa 16 godina. Tada je imao problema s viškom kilograma i odlučio je promijeniti prehrambene navike, i počeo trenirati.

Do sada je, pored ovog natjecanja, osvojio slijedeće nagrade: 1. mjesto /Međunarodni kup TOLDI –juniori, 2x juniorski prvak BiH, prvak BiH Bodyclassic kategorija, 2. mjesto KUP Srbije –Bodyclassic, 1. mjesto Brcko Open-Bodyclassic, 1. mjesto -trofej Beograda –Bodyclassic. Na natjecanju u Jagodini je sudjelovao već jednom i u svoj grad donio odlične rezultate.

U ranijim razgovorima za medije je kazao kako mu je osim natjecanja i BB-a, najveća strast i njegova teretana BodyZone u kojoj radi kao trener.

Zovko smatra kako ne postoji veći i važniji projekt od mijenjanja života ljudima pomažući im da dostignu jedno ljepše i zdravije tijelo. On zbilja uživa u tom poslu te svakodnevno dobiva ideje kako i čime nagraditi ljude koji treniraju.

Zovko je mišljenja kako u odnosu treninga i prehrane nema postotaka.

"Trening, prehrana, odmor i suplementacija su ključni dijelovi BB-a", Zovkin je zaključak.

Kopirati
Drag cursor here to close