Bikini fitness prvakinja

Lejla Delalić: Raditi na svom tijelu ne znači izgubiti ženstvenost!

Sport / Flash | 10. 05. 2016. u 16:34 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lejla Delalić, profesorica sporta iz Mostara već nekih 12 godina instruktorica je grupnih programa raznih oblika plesa i aerobika. No, prošle godine odlučila se okušati i u bodybuildingu (kategorija bikini fitness za žene), i to vrlo uspješno.

''Već odavno imam formirane grupe, step aerobika, pilatesa, zumbe i hard body workouta. Između ostalog, radim već nekoliko godina kao vanjski suradnik u ustanovi "Dječji vrtići" Mostar, gdje sprovodim Zumba kids program za malu raju, gdje je zainteresiranost roditelja i djece zaista velika'', počinje priču za Bljesak.info Lejla Delalić te objašnjava kako je uplovila u svijet fitnessa.

''Fitness je moja velika ljubav već nekoliko godina. Prvo sam počela da dolazim u teretanu kao i svaki rekreativac, da malo ojačam tijelo težinama, tj. tegovima. Zatim sam počela da strogo pazim na ishranu. Za par mjeseci, došla sam u natjecateljsku formu i odlučila se prijaviti na moje prvo natjecanje u bikini fitnessu koje se održalo u Mostaru, i zauzela odlično drugo mjesto. I kad jednom uđete u taj "začarani krug", gotovi ste...više ne možete prestati. Ove godine sam izašla na četiri natjecanja u mjesec dana''.

Atraktivna Mostarka okušala se prvi put u natjecateljskom fitnessu u kolovozu prošle godine i osvojila drugo mjesto. Samo osam mjeseci kasnije postala je državna prvakinja. U sportu je tako strelovit uspjeh vrlo rijedak, no Delalić je vjerovala u svoje mogućnosti.

'' Da se nečemu ne nadate, slagali biste. Jer, sav taj trud i odricanja tijekom priprema, ne mogu se ni s čim mjeriti. Moj cilj je bio da ove godine izađem na dva najjača natjecanja u Srbiji, a to su Jagodina Open i Beograd Kup. Krajem 4. mjeseca, izašla sam na jedno natjecanje u Valjevu, tek da osjetim binu pred ta dva velika natjecanja i zauzela sam treće mjesto.

I tako se približavala Jagodina i dobro se sjećam sta mi je moj trener Saša Drašković rekao: "Lejla, tek sad slijedi tvoje prvo natjecanje". Zaledila sam se od straha, iako mu to nisam pokazivala. Samo sam ga slušala i radila vrijedno. Kad sam vidjela da je u mojoj konkurenciji 17 prelijepo isklesanih djevojaka, mislila sam da neću ući ni u finale.

Dugo smo ostale na bini, jer se suci nisu mogli odlučiti. Kad su izdvojili šest djevojaka za finale i prozvali moje ime, nisam mogla vjerovati. I na kraju, ostale su tri djevojke na bini i zamislite, među njima ja. Kad su rekli: "drugo mjesto Lejla Delalić iz Mostara", osjetila sam samo da mi nešto zuji u usima i više ništa nisam čula. Mislila sam da ću se onesvijestiti! Mojoj sreći nije bilo kraja. Ali, sutra me već čekalo treće natjecanje u 10 dana. Tijelo umorno i napaćeno, ali ne da se. Govorim sebi, znaš koliko si se borila za ovo i dat ćeš sve od sebe sutra u Beogradu. Prvo sam pomislila da je nemoguće u dva dana da ponovim isti uspjeh, ali dogodilo se bas suprotno i ja sam osvojila srebro na Kupu u Beogradu u također velikoj konkurenciji. Nisam se imala kad radovati medaljama, jer me za sedam dana čekalo moje posljednje natjecanje, ono najvažnije - državno prvenstvo BiH. Moja četvrta dehidracija za redom, ali ne dam se. Uslijedilo je zlato na državnom prvenstvu i tako sam kao prvakinja Bosne i Hercegovine završila svoju natjecateljsku sezonu za ovu godinu''.

Kako je i sama rekla ove godine nastupila je na četiri natjecanja u samo mjesec dana, no do kraja 2016. godine više se neće natjecati.

''Moji planovi za ovu godinu su da nastavim vrijedno i marljivo raditi s mojim trenerom Sašom Draškovićem, i da gradim tijelo za sljedeću sezonu, jer ne možete napredovati ukoliko izlazite natjecanje za natjecanjem. To je bespotrebno mučenje tijela. Morate voljeti i poštovati svoje tijelo, jer koliko mu date, toliko ćete i dobiti''.

 

Bodybuilding, odnosno fitness nije samo zahtjevan sport za tijelo, um nego i za financijske mogućnosti. Kod nas natjecatelji moraju sami sebi financirati odlaske na natjecanja, a to su čak i najmanji izdaci.

''S obzirom da je ovo jedan od najskupljih sportova, samim tim što morate izdvojiti veliki iznos novca za ishranu i svu suplementaciju koja je neophodna u ovom sportu, jako je teško i opstati. Ja zaista imam sreću, jer mnogo radim i mogu sebi to priuštiti, a imam i velikog sponzora za svu suplementaciju koju koristim tijekom priprema, a to je moj omiljeni X-fit Mostar, riznica najljepših i najkvalitetnijih proteina i ostalih suplemenata. Također, ne bih stigla s pripremama da mi teretana Fit4life nije omogućila da doslovno noćim u njoj. Dakle, to je mjesto gdje provodim vise od pola dana''.

Lejla Delalić živi je primjer kako bavljenje fitnessom ne isključuje ženstvenost. Mi smo u velikoj mjeri konzervativna sredina i mnogi zaziru bodybuildinga, no isto tako sve više žena ulazi u teretanu jer bodybuilding i jeste ono što mu prijevod govori – tjelogradnja.

''Iskreno, ja sam se iznenadila koliko djevojaka se odlučilo napokon pokrenuti i napraviti nešto korisno za svoje tijelo. Mnoge djevojke se boje tegova, misleći da ce se nabildati, a da ne govorim o muškarcima koji se boje žena s mišićima. Ja bih onda trebala izgledati kao Arnold Schwarzenegger. Naprotiv, savjetovala bih svim djevojkama da se uključe na fitness, čak i ako su u mogućnosti da se natječu, jer bikini fitness je zaista jedna prekrasna disciplina, koja je spoj ženstvenosti i umjetnosti, i najbolji način da dovedete svoje tijelo u formu života'', zaključila je Lejla Delalić u razgovoru za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close