Jubilarna 40.

Krenula Međunarodna turistička Una regata

Sport / Flash | 13. 07. 2012. u 17:05 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudionici ovogodišnje jubilarne 40. Međunarodne turističke Una regate, danas veslaju prvu, od ukupno tri etape, od Martin Broda do Štrbačkog buka, gdje će večeras biti organizirano noćenje, ali i kulturno-zabavni program.

Sudionici su se okupili u četvrtak uvečer u kampu u Martin Brodu, gdje je upriličeno i svečano otvaranje. Točan broj sudionica organizatori još uvijek nisu priopćili, iako se očekuje da će ove godine biti povećan, zbog značajnog snižavanja cijena kotizacije i mjesta u čamcu.

U ime premijera i Vlade Unsko-sanske županije (USŽ), svečanom otvaranju prisustvovao je ministar unutrašnjih poslova USK-a Šefik Smlatić, koji je imao čast ove godine zapaliti i nekoliko metara visoku logorsku vatru, kao tradicionalni simbol Una regate.

“Prije svega zadovoljan sam što je regata vraćena u naš Martin Brod i što su njegovi mještani zbog toga iskazali zadovoljstvo i podršku svemu onom što oni kao domaćini trebaju učiniti da regata što bolje uspije”, istakao je ministar Smlatić.

Una regatu, sa aspekta osiguranja ove godine osiguravaju pripadnici MUP-a USK-a iz redovnog sastava, kao i pripadnici Jedinice za podršku USŽ-a, zajedno s kolegama iz MUP-a Zeničko-dobojske županije.

Druga etapa vozi se sutra do Bihaća, a treća i posljednja u nedjelju do Bosanske Krupe, gdje će biti upriličena i svečanost zatvaranja, te dodjela nagrada najuspješnijim sudionicima Una-regate.

Kopirati
Drag cursor here to close