zasuti drekom

Kramarićevi navijači posuti izmetom na putu za Mainz!?

Sport / Flash | 12. 09. 2016. u 10:11 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjetimo li se svih sukoba navijača u našoj zemlji, ova tema će pomalo izgledati kao 'opet sranje u Ruandi'. Ipak, budući se radi o civiliziranoj državi kao što je Njemačka, mnogi će pomisliti kako je u pitanju slučajni incident. Slučajan ili dobro osmišljen, napad navijača Mainza na fanove TSG Hoffenheima fekalijama i urinom u svakom je slučaju dekadentan.

Uoči jučerašnje utakmice između Mainza i Hoffenheima, oko 400 gostujući navijača zaputilo se brodom River Dreams iz Mannheima prema Mainzu.

Prolazeći ispod jednog mosta u blizini Ludwigshafena, navijački parobrod zasut je fekalijama.

Protivnički navijači bukvalno su im priredili kupku u đubru i urinu! Kako se veći dio navijača nalazio na gornjoj palubi broda, cilj je postignut.

Međutim, nastavak ove smrdljive epizode uslijedio je na stadionu Mainza. Domaći su navijači istaknuli ogroman transparent sa natpisom „SCHEISSE GELAUFEN“ - što bi značilo ''ugazili ste u gov..". Također su im napisali i „IHR STINKT ZUM HIMMEL“ (smrdite do neba).

Glasnogovornik navijača Hoffenheima Heiko Walkenhorst ispričao je kasnije kako je jedna kanta puna fekalija pala samo pola metra od njihovog navijača, što je u svakom slučaju bilo opasno po život, s obzirom na težinu pune kante i visinu s koje je doletjela.

Salihovićev duh još je prisutan među navijačima Hoffenheima

Izrazio je nadu kako se radilo o slučajnosti, a ne o namjeri da se nekoga ozlijedi ili čak usmrti, budući da su ostale kante s fekalijama 'samo' ispražnjene, a ne i bačene na njih.

On i njegovi navijački kompanjoni vidjeli su na mostu dvije osobe kako se nakon napada fekalijama brzo udaljavaju, obavijestili su policiju i zatim počistili nered na brodu.

Pošto su mnogi navijači Hoffenheima primili fekalije po svojoj odjeći, u povratku su dobili majice, kako bi se mogli relativno čisti vratiti kući.

Predsjednik Hoffenheima Peter Hofmann izrazio je nakon ovog incidenta svoje najdublje negodovanje.

"To što se dogodilo je uistinu ponižavajuće za ljude, opasno i neodgovorno. Cijena ovog neshvatljivog čina su mogli biti čak i ljudski životi. Nadam se kako će sve biti razjašnjeno.", kazao je.

Inače, utakmica je na travnjaku imala uistinu zanimljiv tok i konačni ishod. Nakon što je Mainz u prvom poluvremenu uspio otići na 'nedostižnih' 4:1, Hoffenheim je ipak uspio izjednačiti do kraja susreta. Rekordan broj golova (4:4), incident s navijačima, neobičan tijek utakmice... sve to će ostati u analima Bundeslige.

Kopirati
Drag cursor here to close