real vs barca

Kraljevski klub bolje vozi na rezervi od Blaugrane

Sport / Flash | 06. 05. 2017. u 14:10 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Barcelone Luis Enrique smatra kako šira i raznovrsnija klupa Reala nisu bili odlučujući za rezultate kraljevskog kluba ove sezone u La Ligi.

Uoči subotnjeg, vjerojatno ključnog susreta Blaugrane protiv Villareala na Camp Nou, trener Barce na odlasku vjerojatno nije pogledao statistiku prije izricanja ovakve izjave.

Naime, širina klupe kod Reala očito je pridonijela boljim učincima njihovih ne-startera u odnosu na Barcelonine zamjene.

Igrači koji su za Real ulazili s klupe postigli su 48 golova, što je 40 posto svih golova kluba u sezoni. Barcelonine zamjene postigle su pak 27 zgoditaka (21 posto svih golova Barce), podsjeća Marca.

Po pitanju vremena koje su rezervisti Reala proveli u igri u odnosu na Barcelonine, prednost je također na strani Madriđana - 16243-12853 minuta (36%-29%).

Članovi Realova takozvanog B-tima imali su 37 asistencija, naprema 19 Barceloninih (40%-23%).

Po pitanju broja dodavanja, razlika je nešto manje, ali i dalje u korist Reala: 8770-8362 (36%-30%).

Realove zamjene superiorne su i po pitanju ostvarenih driblinga 444-235 (44%-18%), a također su po upućenim centaršutevima ispred Barceloninih zamjena 389-147 (37%-22%).


Zidane ostaje vjeran tradiciji B tima

Na večerašnjoj utakmici u Granadi (20:45), trener Reala Zinedine Zidane također će, kao i u većinih prethodnih utakmica, rotirati igrače.

Ekipa neće moći računati na usluge vratara Keylora Navasa i najboljeg strijelca Cristiana Ronalda, koje Zidane želi odmoriti za uzvrat Lige prvaka na Vicente Calderonu u srijedu, a u zapisniku utakmice protiv Granade večeras neće biti ni Pepe, Varane, Carvajal i Bale.

Zidane kaže kako želi dati više prilika Morati i Jamesu, a konačan sastav će ovisiti o tome želi li u veznome redu eksperimentirati ili će početi njegovi glavni aduti: Kroos, Modrić i Casemiro.

Za razliku od Zidanea, Enrique ne želi ništa riskirati protiv Villareala. Nakon što je potvrđeno da je Iniesta spreman za nastup, očekuje se najjači sastav Barcelone večeras na Camp Nou (18:30): Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitić, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.

Treneru Barcelone zapravo su izvan stroja samo Mathieu, Aleix Vidal i Rafinha, od kojih nijedan ne spada u takozvane ključne igrače i startere.

Kopirati
Drag cursor here to close