Modernizacija olimpijskog stadiona

Koševo dobiva novi travnjak s grijanjem i brojčanike

Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase u Sarajevu uskoro će dobiti novi travnjak s grijanjem te brojčanike gledatelja na ulazima.
Sport / Flash | 25. 04. 2019. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase (Koševo)

U sarajevskoj Općini Centar načelnik Nedžad Ajnadžić zajedno sa suradnicima održao je sastanak s predstavnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na temu modernizacije Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase - Koševo i ispunjavanju kriterija koje propisuje FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica.

Sastanku su također nazočili i predstavnici Javne ustanove ''Centar za sport i rekreaciju'' te FK Sarajevo.

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić informirao goste o dosadašnjim aktivnostima koje su provedene s ciljem modernizacije spomenutog stadiona.

''Općina Centar je kao odgovorna lokalna zajednica do sada završila s poslom uspostave središnje sobe za upravljanje sustavom sigurnosti i pojačali smo reflektorsku rasvjetu na stadionu. Postavljen je novi rezultatski semafor te smo završili ugradnju novih stolica u VIP loži i rekonstrukciju nadstrešnice i okončani su radovi na sanaciji službenog ulaza.

Također je završeno i bojenje novinarskih kabina, rukohvata, zaštitnih ograda i stepenica. U okviru uređenja stadiona završena je i dogradnja klupa za stručne timove i rezervne igrače te prostor za zagrijavanje igrača.

Naš sljedeći projekt je zamjena travnjaka gdje planiramo ugraditi novi s grijanjem, kako bismo mogli odigravati utakmice tijekom cijele godine. Želimo iskoristiti dobru praksu koju su imali na stadionima na Grbavici i Bilino polje u Zenici kada je riječ o projektu ovakve vrste. Prema našim procjenama, vrijednost ovog projekta je oko 1.500.000 KM'', objasnio je načelnik Ajnadžić koji je dodao da će za ovako veliki projekt tražiti pomoć Vlade Županije Sarajevo te smatra da će nova vlasnička struktura FK Sarajevo imati razumijevanja za ovaj projekt i pomoći u njegovoj realizaciji.

Foto: Bljesak.info / Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase (Koševo)

Za realizirane projekte Općina Centar i Vlada Županije Sarajevo su tijekom prošle godine osigurale po 500.000 KM.

Izaslanstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine su činili Adnan Džemidžić, glavni tajnik i Nihad Hodžić, stručni suradnik za stadione i sigurnost. Ovom prilikom su istaknuli kako Savez ulaže velike napore i studiozno pristupa temi modernizacije stadiona.

''Stadion na Koševu još uvijek nije u trećoj kategoriji što je preduvjet za klupska natjecanje u okviru UEFA-e. Kao prvi projekt kojeg želimo implementirati ove godine na stadionu Koševo je ugradnja brojčanika za što smo osigurali iznos od 100.000 eura. S obzirom na veliki broj ulaza na ovom stadionu da bi se implementirao ovaj projekt, prema našim procjenama, potrebno je oko 200.000 eura. Također je na stadionu na Koševu osim novog travnjaka potrebno uraditi pokrivanje press tribine i osposobljavanje prostorije za održavanje press konferencije'', istaknuli su iz Nogometnog saveza.

Sudionici sastanka su istaknuli da je svima želja završiti spomenute zadatke do sredine studenog 2019. godine kada je planirano odigravanje utakmice reprezentacije BiH protiv Italije u okviru kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo.

U ime Općine Centar sastanku su također nazočili savjetnik načelnika za investicije Mustafa Resić te pomoćnica načelnika za braniteljsko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić, objavljeno je na službenoj stranici Općine Centar.

Kopirati
Drag cursor here to close