Beljo na bht

Korak sam od sna

Sport / Flash | 29. 10. 2015. u 12:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''San svakog sportaša je Olimpijada. Prvu Olimpijadu 2008. godine sam propustio, nisam otišao na zadnji kvalifikacijski turnir radi nedostatka sredstava. Tako se ponovilo i 2012. godine, tako da nisam dobio priliku ni da odem na kvalifikacijski turnir, pa sam se nakon Olimpijade koja je održana u Londonu 2012. godine odlučio okušati u profesionalnom boksu'', rekao je u emisiji INTERVIEW20 na BHT1 Damir Beljo, koji je prije desetak dana obranio titulu europskog prvaka u kruzer kategoriji po WBO verziji protiv izazivača Mohammeda Rasulija.

''Drago mi je da je i čitava Bosna i Hercegovina i regija ponosna na mene, naročito moja obitelj i prijatelji, to me čini uistinu sretnim i ono što je najvažnije da sam korak do svog sna, do svog cilja i daću sve da dođem do svog cilja'', rekao je Beljo, kojem je pobjeda u Širokom Brijegu bila 21. pobjeda iz isto toliko mečeva, od čega ima čak 17 nokauta, a uskoro bi se mogao boriti i za titulu svjetskog prvaka.

Govreći o svom najtežem trenutku u karijeri Beljo se osvrnuo na njegov nastup na Europskom prvesntvu 2010. u Moskvi gdje je bio jedini predstavnik BiH. U neznanju da voda sa česme u Moskvi nijne za piće Beljo je dobio trovanje naporsredno prije prvog meča.

''Imao sam strašne bolove u stomaku, kontaktirao sam naš savez i doslovno samo što nisam počeo plakati, jer me prozivaju na meč, a ja sam u toaletu. I to mi je bilo jako teško, jer mi je bilo u glavi to da su poslali samo mene, reći će da sam se prepao. Izašao sam totalno nezagrijan i boksao sam protiv Pulova koji je bio tada drugi u Europi, izgubio sam jer sam bio totalno stegnut i nisam se ni zagrijao, to mi je bio najteži trenutak u sportu'', kazao je Beljo u emisiji INTERVIEW20 na BHT1.

Kopirati
Drag cursor here to close