Za 1 KM

Klizalište na otvorenom od 09. siječnja na Dobrinji!

Sport / Flash | 08. 01. 2013. u 14:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dolaskom nove godine u Sarajevu se otvara treća po redu sezona popularnog klizanja na otvorenom koje i ovaj put donosi kompanija NewEvent uz podršku partnera! Za razliku od prethodne dvije sezone, ove godine klizalište na otvorenom nalazi se na Dobrinji, na parkingu ispred Mercator Centra Dobrinja.

Zimsku idilu 2013. omogućila je Općina Novi Grad. Naime, riječ je o prvom klizalištu na otvorenom na prostoru Općine Novi Grad koje će zahvaljujući Upravi Općine krasiti ovaj lokalitet puna dva mjeseca, točnije do 10. ožujka 2013. godine. Dimenzije ledene površine ove sezone su veće i iznose 25x12,5 metara. Građani i posjetitelji Sarajeva moći će klizati svakog radnog dana od 10:00 do 19:00 sati, a vikendima od 10:00 do 21:00 sat. Ulaznica za sve je besplatna, a klizaljke se mogu iznajmiti za samo 1,00 KM koliko košta cjelodnevni najam klizaljki!

Razlog zaista simbolične cijene klizanja na jedinstvenom i jedinom klizalištu na otvorenom u Sarajevu koja se nije mijenjala od 2010. godine, jeste želja idejnog tvorca projekta NewEventa, kompanije specijalizirane za kreiranje i realizaciju događaja da građanima Sarajeva omogući oazu zabave i rekreacije koja će i ove godine biti ispunjenja brojnim iznenađenjima zahvaljujući partnerima i sponzorima projekta.

Implementatori zimske idile na otvorenom su kompanije NewEvent, J.P. Lokom i Mercator BH. Partneri projekta su BH Telecom, ASA Osiguranje i Moja banka. Sponzori su Sparkasse bank, Meggle, Perutnina ptuj i Telemach, a medijski partneri BHRT, TVSA, RSG radio i Antena Sarajevo.

Službeno otvorenje treće sezone klizanja na otvorenom planirano je u srijedu, 09.01.2013. godine u 18:00 sati na parkingu ispred Mercator Centra Dobrinja, Općina Novi Grad. Na dan otvorenja klizanje je besplatno od 18:30 do 20:00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close