razočarani mostarac

Karačić o suzama u Danskoj: "Nakupilo mi se raznih emocija"

Sport / Flash | 20. 06. 2015. u 10:23 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez nastupa na Europskom prvenstvu praktično u posljednjim sekundama utakmice s Danskom (25:26). To je posebice teško palo Ivanu Karačiću koji je kraj dočekao uplakan.

Mostarac je sve to morao gledati s klupe zbog ozljede zadnje lože.

“Teško je bilo izdržati, jedan gol bi nas vodio na EP, a dogodio nam se najgori mogući scenarij”, govori Karačić za Dnevni list.

“Jako teško je bilo sve to gledati s klupe i biti u nemogućnosti pomoći suigračima, jednostavno nisam imao šansu utjecati na bilo što. U jednom trenutku smo bili na Euru, u drugom ne, tako da se skupilo svakakvih emocija, razočaranja, bijesa… Imali smo šut za pobjedu u Zenici, nismo uspjeli, potom u Brondbyju neodlučeno i napad za pobjedu, pa napad za neriješeno, odnosno rezultat koji nam je također odgovarao. Sve smo ispustili i teško je bilo sve to ispratiti”, dodao je.

Pred posljednja dva meča se dosta govorilo o tome hoće li moći nastupiti. U našem taboru su odlučili ipak ne riskirati s njegovim zdravljem ovoga puta.

“Imao sam veliku želju i volju, ali moje zdravstveno stanje ipak nije bilo zadovoljavajuće. Već sam mjesec dana bez pravog treninga, bez opterećenja na nogu i uopće nisam znao na čemu sam. Teško se izborniku bilo odlučiti za mene, a i ja sam bio u velikom strahu, jer nisam znao može li noga izdržati. Izbornik je odlučio da ne riskiramo, a realno je da bih s nastupom problem sigurno pogoršao”, kaže Karačić.

Plasmanom na EP Karačić je trebao naplatiti sve loše što mu se dogodilo tijekom sezone. Na njenom početku je u Minsku slomio prste na obje ruke igrajući za reprezentaciju sve dok ih je potpuno prestao osjećati, a kasnije nije bilo pravog povratka.

“Cijela sezona mi je bila prožeta ozljedama, a i ovo što sam igrao je bilo bez treninga. Stalno sam se liječio i igrao pa ponovno liječio i igrao. Ozljede su me dosta unazadile. Ne mislim ni sada kako je bilo išta uzaludno od toga što sam napravio, ali je šteta zbog svega, jer je na kraju ostalo veliko razočaranje. Ipak idemo dalje, nadam se da ćemo u sljedećoj sezoni prvenstveno imati puno više sreće kada je u pitanju zdravlje, a onda i rezultati”, zaključio je Karačić za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close