hiv test lažiran?

Kamerunac Nlend optužuje egipatski klub za prijevaru

Sport / Flash | 06. 09. 2016. u 11:54 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kamerunski reprezentativac Samuel Nlend je uvjeren kako su u egipatskom klubu Al Ittihadu lažirali AIDS test kako bi mogli raskinuti ugovor s njim.

Igrač se našao u zamršenoj situaciji jer je klub javno objavio nalaze, što bi se moglo odraziti na njegove buduće transfere

Samuel Nlend u egipatskom Al Ittihadu se zadržao samo četiri dana. Naime, klub je s kamerunskim napadačem raskinuo ugovor nakon što su testovi pokazali da je HIV pozitivan.

Nlend je u Al Ittihad stigao iz Union Douale, no nalaz krvi je pokazao da je HIV pozitivan.

"Samuel Nlend je igrač velikih sposobnosti, ali pozitivan HIV test nas je primorao na raskid ugovora", rekao je direktor kluba Assem Cika.

"Igrač se našao u zamršenoj situaciji jer je klub javno objavio nalaze, što bi se moglo odraziti na njegove buduće transfere", piše KingFut.com pozivajući se na izvore bliske igraču.

Kategorički tvrdeći da je zdrav, ovaj nogometaš ponovno se vratio u svoj klub Union Douala, koji namjerava Egipćane prijaviti Fifi.

"Podnijet ćemo prijavu kod Fife, jer Nlend je prošao medicinski pregled, a oni su ipak raskinuli ugovor s njim", kazao je Franck Happi, predsjednik kluba Union Douala.

Kamreunci sumnjaju da egipatska strana nije mogla ispuniti financijske uvjete iz ugovora pa je posegnula za lažiranjem HIV testa.

Nlend ima pet nastupa za kamerunsku reprezentaciju, a bio je strijelac jednog gola u pobjedu 3:1 protiv DR Konga prošle godine.

Inače, AIDS test je i u Europi obavezan prilikom medicinskog pregleda igrača koji prelaze u novi klub.

Kopirati
Drag cursor here to close