Prošle su točno 33 godine

Obljetnica kamena temeljca dvorane koja nikada nije dočekala svoje sutra

Već 33 godine se čeka ''Dvorana za bolje sutra mostarskog sporta''
Sport / Flash | 14. 02. 2018. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dvorana za bolje sutra mostarskog sporta'' već 33 godine čeka svoje bolje sutra.

Naime, na današnji dan 14. veljače 1985. godine, postavljen je kamen temeljac za 'Sportsku dvoranu', koja i dan danas ima samo temelje.

Josip Jole Musa, prilikom postavljanja kamena temeljca tada je rekao ''želja nam je da za svečanost u veljači 1987. godine odigramo prvu utakmicu u našoj dvorani'' i  prođe od tada puno godina, a generacije sportaša su zaigrale za druge klubove daleko od Mostara.

  / Dvorana za bolje sutra mostarskog sporta

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, početkom godine je govorio o aktivnostima vezanim za izgradnju sportsko-kulturnog centra u Mostaru  ističući kako će trebati dvije godine dok se ta odluka ne realizira.

Podsjetio je tada kako je Vlada HNŽ-a usvojila odluku kojom su stvoreni preduvjeti za nastavak izgradnje sportske dvorane te da je sada na Skupštini da potvrdi kreditno zaduženje uz klauzulu da će kredit vraćati Grad Mostar, koji nije mogao preuzeti na sebe kreditni aranžman s obzirom da ne postoji Gradsko vijeće.

''Iza Skupštine slijedi procedura u federalnom i državnom parlamentu da bi se zatim dokument proslijedio Razvojnoj banci Vijeća Europe, a onda ponovno istom procedurom natrag'', objasnio je gradonačelnik, ponavljajući da bi prema njihovom planu i željama trebale dvije godine da sve bude operativno pa tek onda da se gradi i dvorana.

I Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, krajem 2017. godine optimistično je rekao kako više nema sumnje da će Mostar konačno dobiti dvoranu.

''Ne vjerujem da će ovoga puta biti 'šarena laža', da je ovo samo još jedno pusto obećanje. Dobio sam čvrsta uvjerenja, od premijera i gradonačelnika, i iskreno se nadam da će Mostar konačno dobiti dvoranu kakvu zaslužuje. Mladi će dobiti bolje uvjete za rad, te mjesto za zajedničko širenje sporta, kulture i svega onoga što je važno za budućnost ovog grada'', poručio je tada Šišić, dodavši kako nitko neće biti sretniji od sportaša grada Mostara.

Inače, Mostar je jedan od rijetkih gradova koji nema uvjetnu sportsku dvoranu, a s obzirom da su se građani i sportaši naslušali brojnih obećanja svi zajedno s dvoranom ćemo u nadi čekati bolje sutra.

Kopirati
Drag cursor here to close