barca nakon neymara

Kako su Katalonci reagirali kad su im odlazili Ronaldo i Figo?

Sport / Flash | 05. 08. 2017. u 14:09 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spektakularni odlazak Neymara iz Barcelone u PSG, čime je postao najskuplje plaćeni nogometaš u povijesti, nije jedini 'Big Bang' slučaj u povijesti Blaugrane.

Prva istinska nogometna zvijezda modernog nogometa koju su Barceloni 'ćopili' iz tora bio je Ronaldo Nazario.

Ronaldo je Barceloni okrenuo leđa nakon samo jedne sezone (1996/1997) u kojoj je odigrao 37 utakmica i postigao 34 gola. Njegovi izlaznu klauzulu platio je milanski Inter. Bio je to iznos od 4 milijarde pezeta (preračunato, oko 24 milijuna eura).


Puno traumatičnije za katalonski klub bilo je 'neprijateljsko preuzimanje' Luisa Figa od strane mrskog rivala, Reala iz Madrida. Oni su Portugalca platili 60 milijuna eura, kao što je bilo i navedeno u njegovome ugovoru kao otkupna klauzula.

Figo je za Barcu igrao od 1995-2000., a za Real narednih pet godina, poslije čega je i on završio u Interu.

Interesantno je podsjetiti se kako je Barcelona pronašla zamjene za te dvije velike zvijezde nakon njihova odlaska, piše Marca.

Kad je otišao Ronaldo Nazario, trener Barcelone bio je Louis Van Gaal. On je novac dobiven za Ronalda jednostavno u punome iznosu proslijedio na račun Deportiva La Coruna, a za uzvrat dobio Rivalda. Brazilac za Brazilca - pokazalo se odličnim potezom. Rivaldo je ostavio dubokoga traga u Barceloni.


Nakon odlaska Figa, zamjene su mu trebale biti Marc Overmars i Emmanuel Petit. Međutim, objektivno nijedan od njih dvojice nije dostigao nivo Figa na Camp Nou.

Pitanje je sad - tko će se to usuditi obuti Neymarove kopačke?


Neymar Jr presentation at the Parc des Princes by PSG

Kopirati
Drag cursor here to close