Marketinški ugovori

Kad veliki okrenu leđa: Đoković ostaje bez 40 milijuna eura?

Đoković već dugo brendira Lacoste i to mu je najunosniji marketinški ugovor, koji je nedavno i obnovljen.
Sport / Flash | 17. 01. 2022. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković

Deportacija iz Australije Novaka Đokovića mogla bi ozbiljno da utiče i na brojna sponzorstva najboljeg tenisača svijeta.

Đoković već dugo brendira Lacoste i to mu je najunosniji marketinški ugovor, koji je nedavno i obnovljen.

Poslije svega što se dogodilo u Melburnu, kompanija se oglasila i potvrdila da će doći do razgovora sa srbijanskim tenisačem.

“Što je prije moguće, stupit ćemo u kontakt s Novakom da razmotrimo događaje koji su pratili njegovo prisustvo u Australiji”, priopćila je kompanija Lacoste, a prenosi Ben Rothenberg.

Đokoviću Lacoste donosi ozbiljnu sumu na godišnjoj razini, a u 2021. godini, od sponzora je inkasirao blizu 30 milijuna dolara, prema Forbesu.

U kolovozu 2021. godine obnovio je ugovor s Lacosteom, koji je stao uz njega 2017. kada je imao veliki pad u karijeri. Sve je nadoknađeno poslije operacije lakta, Đoković je ušao u najplodnije razdoblje karijere i osvojio 20. Grand Slam titulu, pa je došlo do sklapanja novog ugovora do 2025. godine.

Prema pisanju svjetskih medija, do tada bi Đoković inkasirao još 40 milijuna eura, ali ostaje pitanje kako će se Lacoste postaviti poslije deportacije i procesa u Australiji.

Kopirati
Drag cursor here to close