nećemo tako, Zinedine

Joachim Löw najozbiljniji kandidat za novog trenera Reala

Sport / Flash | 24. 04. 2017. u 21:41 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poraz od Barcelone u el Clasicu porušio je 'kreditni rejting' Zinedina Zidanea u stilu nedavnog obrušavanja Agrokorovih vrijednosnica. Bude li mu ovo sezona bez trofeja na Santiago Bernabeu, odlazak je gotovo siguran.

Nešto slično imao je i Carlo Ancelotti na kraju sezone 2014/2015. Iako je na početku osvojio europski Super kup (UEFA) i naslov svjetskog klupskog prvaka (FIFA), samo jedan dan nakon završetka sezone dobio je otkaz, jer je Real u La Ligi bio drugi iza Barcelone, u Copa del Rey je ispao od lokalnog rivala Atletica, a u Ligi prvaka od Juventusa.

Zidaneu se karte slično 'slažu', s tim da bi ovaj put od Atletica mogao stradati u Ligi prvaka, Barcelona ima bolji raspored do kraja lige, a iz Copa del Rey je također ispao.

Da se nije dogodio Messijev pogodak za konačnih 2:3 u nedjeljnoj utakmici el Clasica, Real bi remijem zadržao psihološki lagodniju situaciju - prvenstvo gotovo u džepu, a onda bi i polufinale Lige prvaka s Atleticom mogao odigrati opuštenije.

Ovako, Zidane mora dobiti zaostalu utakmicu La Lige protiv Celte u gostima, inače - ode mu prvenstvo, po svemu sudeći, a gazde kraljevskoga kluba ne žele više kalkulirati s Ligom prvaka te Zidaneovu momčad žele vidjeti u Cardiffu početkom lipnja.

Stoga klupski insajderi već počinju nagađati tko će naslijediti Zidanea. Najviše izgleda, prema tim informacijama, ima njemački izbornik Joachim Löw, bez obzira što je produžio ugovor za vođenje 'Die Mannschafta' do 2020. Nakon njega, kao najozbiljniji kandidati spominju se Conte (Chelsea) i Mauricio Pochettino (Tottenham), piše AS.

Kao što je viđeno u povijesti, osvajanje Lige prvaka ne jamči treneru Reala bilo što u budućnosti. Otpušteni su Heynckes, Del Bosque i Ancelotti, bez obzira što su sva trojica, baš kao i Zidane, u vitrine stadiona Santiago Bernabeu donijeli europsku ''kantu''.

Zidaneovi kritičari sve više mu spočitavaju slijepo vjerovanje BBC trojki, iako ove sezone niti jedan ne igra na visokoj razini, nego tek uz sporadične solidne nastupe (Ronaldo i Benzema), pri čemu je Bale gotovo stalno ozlijeđen.

Njegova nespremnost i nesnalaženje s igračima iz drugog ešalona (Isco, Morata, Asensio i James Rodriguez) mnoge navodi na zaključak kako Zidane i nije kalibar trenera za Real Madrid.

Njegova nedavna dvosmislena izjava kako nije siguran i ne želi se zamarati time što će biti nakon završetka ove sezone, također podgrijava sumnje da Zidane već jedno vrijeme radi sa spakiranim koferom u ormaru.

Kopirati
Drag cursor here to close