kup mala europa

JK Hercegovac najuspješniji u konkurenciji 50 klubova

Sport / Flash | 17. 08. 2015. u 08:01 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judo klub Hercegovac je u drugi dio sezone 2015. ušao na najbolji mogući način. Na međunarodnom turniru „Kup Mala Europa“ u organizaciji Judo kluba Soko M Hercegovac se okitio titulom najuspješnijeg kluba.

U konkurenciji od oko 600 natjecatelja i 50-ak klubova iz čak devet zemalja (SLO, BUL, ROM, HRV, SRB, CG, NED, BIH, RUS) džudaši Hercegovca su dominirali cijeli turnir te od 16 osvojenih medalja čak 10 ih je zlatnih. Tri su srebra i Tri bronce.

Dva od tri srebra su došla direktnim sudarom dva džudaša „Hercegovca“ u finalu što govori o dominaciji na ovom stvarno jakom turniru. Drugo mjesto je osvojila ekipa iz Rumunjske, treće mjesto ekipa iz Bugarske a četvrto mjesto ekipa iz Srbije. Osim pehara za najbolju ekipu u ukupnom plasmanu, Hercegovac osvaja i titulu za najbolju ekipu dječaka i djevojčica U 9.

Osvajači medalja:
Zlata: Poletarci: Mario Novak (-25kg) i zlato u konkurenciji starijih, Antonio Arapović (-28kg), Lana Čović Stanić (-25kg) i zlato u konkurenciji starijih, Ivano Đinkić (-31kg), Dragan Paol Senkić (-34 kg); Pionirke: Nina Artuković (-57kg), Lana Artuković (+57kg), Kadeti: Danica Jurić (-70kg)
Srebra: Poletarci: Rino Vrljić (-34kg), Luka Bubalo (-31kg), Pionirke: Andrea Lončar (-48kg)
Bronce: Poletarci: Antonio Arapović (-31 kg, dupli start), Dragan Paol Senkić (-34kg), Pionirke: Lana Gačić (-57kg)

Na turniru su Hercegovac još predstavljali Anja Marić, David Senkić, Ante Spaić, Bojan Gačić i Bruno Marić no ovaj put se nisu uspjeli popeti na postolje iako su neki imali i po dvije pobijede i dva poraza. Valja napomenuti kako je ženska ekipa pionirki i kadetkinja sudjelovala i na međunarodnom kampu „Mala Europa“ koji je trajao tri dana prije samog turnira.

Treneri Marko Zrimšek i Mile Brkić kažu kako su prezadovoljni rezultatima ali kako ovaj rezultat dodatno dobiva na težini budući da je došao na prijelazu sezone.

„U ovako jakoj konkurenciji osvojiti prvo mjesto u ukupnom plasmanu je velika sreća za sve nas. Pored toga naši najmlađi borci su opet najbolja ekipa turnira te su oni velika budućnost Hercegovca, Mostara, i cijele Hercegovine. Hvala i organizatoru Judo klubu Soko M na odličnom gostoprimstvu i definitivno iz Prnjavora nosimo lijepe uspomene.“

Polovicom rujna, točnije 19.9. Hercegovac će biti organizator međunarodnog judo turnira „Kup Mostara“ te se na tom turniru očekuju zemlje regije.

„Krenuli smo s organizacijom već ranije, sada počinju intenzivnije pripreme za turnir. Cilj je da naš turnir „Kup Mostara“ iz godine u godinu sve više i više raste i da okuplja što kvalitetnije džudaše.“ zaključili su iz Hercegovca

Kopirati
Drag cursor here to close