Schweini u Americi

Je li srpska veza odvela Schweinsteigera iz Manchestera u Chicago?

Sport / Flash | 21. 03. 2017. u 22:35 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački nogometaš Bastian Schweinsteiger (32) nastavit će karijeru u Americi, a potpisao je jednogodišnji ugovor za Chicago Fire, ekipu koju uglavnom sačinjavaju nogometni anonimusi.

Indikativno je da ovaj tim trenira Veljko Paunović (39), koji je, ističe Bild, zemljak Ane Ivanović, supruge popularnog Schweinija.

Je li doista u pitanju srpska veza ili slučajnost, njemački Bild ne može sa sigurnošću utvrditi, ali napominje kako Paunović, kao i Ana Ivanović, potječe iz Beograda, gdje je jedno vrijeme igrao za Partizan.

U vrijeme teških godina na prostorima bivše Jugoslavije, ovaj srpski nogometaš je krenuo u svijet. Svoju je domovinu napustio 1995. godine, tumarajući Europom, a između njegovih raznih angažmana, bilježi se i pola godine provedeno u njemačkom tradicionalnom klubu Hannover 96.

Karijeru aktivnog nogometaša završio je u Philadelphiji 2012. godine, nakon čega je trenirao mlađe uzraste različitih klubova u svojoj domovini.

Nakon što je 2015. godine srpsku U-20 reprezentaciju odveo do finala svjetskog prvenstva, gdje su dobili Brazil rezultatom 2:1, Paunović je preko noći postao tražen i hvaljen.

U studenome 2015. postao je prvi trener kluba Chicago Fire.

Međutim, trenerski uspjeh koji je zabilježio s mladom reprezentacijom svoje zemlje, za sada je izostao u Americi. Dvije sezone zaredom s Chicagom je bio zadnji u Eastern Conference.

Sad bi mu Schweini trebao pomoći da nešto u Chicagou pomakne s mrtve točke. Nakon što su se Paunović i Schweinsteiger u studenome prošle godine susreli u jednom restorani blizu Manchestera, počelo se nagađati da je lijepa Ana posredovala kako bi do tog susreta došlo.

"Na terenu on može napraviti stvari koje polaze za nogom samo malom broju igrača. U klupskim prostorijama bit će, kao veliki šampion, uzor i autoritet drugim igračima", izjavio je Paunović, nakon što je Schweinsteiger odlučio prihvatiti jednogodišnji angažman u „Windy Cityju“.

Što odlazak iz Manchestera u Chicago znači za Anu Ivanović, koja je završila svoju profesionalnu karijeru tenisačice, teško je nazrijeti.

Kopirati
Drag cursor here to close