Riječ struke

Je li Barcelona prošla uz pomoć sudaca?

Sport / Flash | 09. 03. 2017. u 07:49 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona je u srijedu napravila čudo i prošla u četvrtfinale Lige prvaka. Katalonci su svladali PSG sa 6:1 nakon što su u prvoj utakmici poraženi 4:0 te su tako postali prva momčad koja je uspjela nadoknaditi četiri gola razlike.

No, nakon utakmice digla se galama oko suđenja. Mnogi smatraju da je glavni sudac u nekoliko spornih situacija išao na ruke Barceloni.


Katalonci su imali dva jedanaesterca koje su Messi (50.) i Neymar (90+1.) pretvorili u pogotke. Puno rasprava izazvao je prvi jedanaesterac kojega je izborio Neymar nakon što je zakačio Meuniera koji je već bio na podu. Sudački stručnjak Mateo Beusan kaže da je Deniz Aytekin u obje situacije ispravno presudio.

"Sudac Aytekin ne bi sudio kazneni udarac, ali je nakon intervencije pomoćnog suca promijenio odluku. Ispravna odluka. Nevjerojatno da igrač može glavom napraviti prekršaj, ali je to kazneni udarac", rekao je Beusan.

Kod drugog jedanaesterca Marquinhos je srušio Suareza. I tu je sve jasno, kaže Beusan.

"Sve je čisto, Suarez se pametno postavio i natjerao suparnika da ga sruši."

Sporna je bila i situacija u 13. minuti. Draxler je u šesnaestercu Barcelone pogodio Mascherana u ruku.

"Svi suci dobili od Uefe naputak da u ovakvim trenucima nema kaznenog udarca. Ispravna odluka suca jer igrač nema kuda s tom rukom", rekao je Beusan.



Kopirati
Drag cursor here to close