Državno prvenstvo

Jablaničani osvojili državno prvenstvo u tavli

Sport / Flash | 15. 09. 2013. u 23:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda je u Jablanici održano Državno prvenstvo BiH u tavli. Sve članice tavla saveza Bosne i Hercegovine su uzele učešće. Hotel 'Jablanica' bio je okupljalište tavlaša iz cijele BiH.

Prvi dan se igralo po grupama, a nedjelja je ostavljena za četvrtinu finala, polufinale i finale. Učešće na turniru uzeli su klubovi : T.K. ' Jablanica', 'Ta-Ko' - Konjic, 'Zrinjski' Mostar, 'Brezovo polje' - Brčko, 'Šajna' Fojnica, 'Stari grad' Mostar, 'Zar' - Sarajevo, 'Policajac' - Mostar, 'Vratnik' - Sarajevo, 'Vatrogasac' - Donji vakuf i ekipa 'Bjelopoljca'.

U četvrtinu finala plasirale su se ekipe iz Jablanice, Konjica, 'Zrinjski – Derby' Mostar, Donji Vakuf, 'Bjelopoljac', ' Zar' Sarajevo, Fojnica, 'Vratnik' - Sarajevo. U polufinale su ušli Jablanica, Konjic, Fojnica i 'Bjelopoljac' da bi se u finalu sastali domaćin turnira T.K. Jablanica i gosti 'Šajna' iz Fojnice, a za treće mjesto 'Bjelopoljac' i 'Ta-Ko' iz Konjica.

Nakon odigranih posljednjih partija najbolji u tavli za 2013. godinu bili su tavlaši iz Jablanice koji su nakon 1999. godine po drugi put prvaci BiH u tavli. Turnir je protekao u veoma prijateljskoj atmosferi kako samo tavlaši znaju napraviti, priopćili su organizatori turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close