Treća sjednica

Izbor sportaša BiH: U Banja Luci se skraćuju liste

Sport / Flash | 18. 11. 2014. u 14:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stručni žiri Izbora najboljeg sportaša Bosne i Hercegovine u 2014. godini u organizaciji 'Nezavisnih novina' i Radio televizije BiH danas će na trećoj sjednici u Banja Luci reducirati liste kandidata u svih 12 kategorija.

Žiri kojim predsjedava Faruk Hadžibegić, a koji čine i brojni istaknuti sportski radnici, bivši sportaši i predstavnici bh. medija, na prošloj sjednici u Mostaru verificirao je sve pristigle prijedloge strukovnih sportskih saveza. Do sada rekordan broj nominacija neće spriječiti žiri da i ovoga puta kao svih predhodnih godina donese ispravne odluke.

"U Mostaru smo bili svjedoci da je za nagrade predloženo 127 sportaša, sportašica, sportskih kolektiva... i izuzetno mi je zadovoljstvo zbog toga. Veliko interesovanje samo je još jedan pokazatelj značaja ove manifestacije, a nama iz žirija obaveza da ispravnim potezima i odlukama, zadržimo veliki ugled koju ova manifestacija gradi već godinama.

Na sjednici u Banja Luci šire liste bit će skraćene kako bi na posljednjem sastanku 16. prosinca u Sarajevu, nekoliko sati prije početka same manifestacije bio stavljen i završni pečat na ovogodišnji rad stručnog žirija", rekao je Hadžibegić, koji je jučer zrakoplovom iz Pariza doputovao u Banja Luku specijalno za ovu priliku.

"Kao i ranijih godina o jednom priznanju odluku će donijeti isključivo posjetitelji našeg portala nezavisne.com. Naši čitatelji moći će glasati za nagradu publike. Interes javnosti za ovu nagradu predhodnih godina bio je zaista veliki. Ponosni smo zbog toga, a žiri će na današnjoj sjednici sačiniti listu kandidata za koje će šira javnost moći glasati", rekao je Goran Karać, urednik sportske rubrike 'Nezavisnih novina'.

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportaša BiH u 2014. godini bit će održana 16. prosinca u sarajevskom hotelu "Holiday" sa početkom u 20 sati uz izravan prijenos na BHT 1 i snimak na radio televiziji Republike Srpske i Federalnoj TV. "Nezavisne novine" i BHRT, pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, 14. godinu zaredom organiziraju Izbor najboljeg sportaša BiH, najrelevantniju manifestaciju ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH, priopćeno je iz organizacijskog odbora.

Kopirati
Drag cursor here to close