Dva natjecanja

Iza Borse jako uspješan vikend

Sport / Flash | 14. 04. 2014. u 12:00 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza Judo kluba Borsa iz Mostara je uspješan vikend. Džudaši iz Mostara nastupili su na dva judo turnira i to na državnom prvenstvu za mlađe dječake i djevojčice te za kadete i kadetkinje.

Natjecanje je održano u Zvorniku u subotu, a natjecali su se svi kvalificirani džudaši iz tri judo saveza BiH. Treba naglasiti da je JK Borsa klub koji je imao najviše plasiranih natjecatelja.

Također, džudaši Borse ovog su vikenda također nastupili na 20. međunarodnom i memorijalnom judo turniru “Vladan Petrović“ održanom u Beogradu u nedjelju.

Džudaši Borse osvojili su ukupno 20 odličja. Na državnom prvenstvu u najboljem svijetlu su se pokazale Monika Zadro i Mia Maksumić osvojivši zlatna odličja te titule prvakinje BiH.

Monika je osvojila zlato u konkurenciji mlađih djevojčica, a Mia Maksumić u malo ozbiljnijoj konkurenicji kadetkinja tj. boraca do 18 godina. Naglasimo da je Miji tek 14 godina te ta činjenica daje dodatan sjaj ovom uspjehu.

Miju Maksumić ove godine očekuje Europsko prvenstvo koje će se održati u Grčkoj.

Viceprvaci BiH su Domagoj Pušić i Anđela Jurić, dok su brončana odličja osvojili Josipa Brvenik, Mirko Zelenika, Marino Dugandžić, Mario Jozeljić, Vedran Marić, Karlo Tomas, Danica Jurić i Josipa Bošković.

Memorijal "Vladan Petrović“ koji je održan u Beogradu u sportskoj dvorani “Šumice” okupio je oko 600 natjecatelja iz desetak zemalja. Mostarci su na ovom turniru osvojili 9 odličja.

Osvajači medalja
ZLATO:
Monika Zadro i Josipa Bošković.
SREBRO:
David Pušić, Anđela Jurić i Mia Maksumić.
BRONCA:
Josipa Brvenik, Danica Jurić, Valentina Mihić i Anđela Jurić (dupli start).

Kopirati
Drag cursor here to close