otvoreno o svemu

Ivan Karačić: Volio bih izbjeći Hrvatsku u doigravanju

Sport / Flash | 21. 01. 2016. u 10:21 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su BiH rukometaši izborili doigravanje za odlazak na SP, svi u reprezentaciji su ogorčeni odnosom državnih struktura prema njima, ali i bh. javnosti.

– Stalno smo imali negativne pritiske i komentare od SP-a u Kataru gdje smo bili bez Nikole Prce kao našeg najboljeg igrača, Marka Panića, osobno sam se bio tek oporavio, a tijekom turnira se ozlijedio Kosta Savić. Više nitko nije vidio to da smo bili prvi tim koji je izborio SP, krenulo je “pljuvanje”. Nismo više osjećali da imamo potporu. Kao da je cilj bio potpuno razbiti ovu klapu. Malo tko se pitao u kakvim uvjetima radimo. U prethodnim kvalifikacijama smo sve to ponovno prebrodili i uspjeli se plasirati u doigravanje. Sad ponovno imamo pozitivnu atmosferu, valjda to tako ide, kaže član reprezentacije Ivan Karačić za Dnevni list te dodaje:

– Smatram da je za sve ovo najzaslužniji Dragan Marković koji je pronašao zamjene za igrače koji su bojkotirali BiH. Ne samo obične zamjene nego rukometaše na koje se reprezentacija itekako može osloniti, ustvrdio je Karačić o izborniku kojeg su upravo igrači pred utakmicu s Litvom nagovorili da ne ode s klupe.

I ne samo to, nego su se odrekli dijela dnevnica kako bi Savez mogao funkcionirati.

– Mi igrači smo se odrekli pola dnevnica kako bi izašli ususret ljudima iz Saveza. Nismo ni to tražili, ali oni su inzistirali da podijele što su skupili. S druge strane nismo mogli definitivno odbiti ni radi igrača iz Premijer lige kojima to ipak znači, dodao je.

Sve misli su sad usmjerene k sedmom doigravanju u koje se BiH plasirala.

– Bit ćemo jako opasni za bilo kojeg protivnika. Volio bih izbjeći Hrvatsku. Francuska, Španjolska, Danska i Poljska će svakako vjerojatno biti u vrhu pa ih nećemo moći dobiti. Sve ostale su također kvalitetne ekipe, ali i mi imamo dovoljno znanja da možemo proći svakoga, smatra Karačić.

Ivanov brat Igor je sve važnija karika u igri reprezentaciji Hrvatske. U prvom susretu Europskog prvenstva protiv Bjelorusije je bio i igrač utakmice.

– Vidi se da je daleko najbolji razigravač. Kad on igra, onda igraju svi, bekovi, pivoti, krila. Svim srcem navijam za Hrvatsku i nadam se da će otići do polufinala. Ipak, kako je kazao i sam Ivano Balić, za Hrvatsku bi sad važnije bilo da dobije dva – tri nova mlada igrača za EP 2018. godine u Hrvatskoj, pa makar i izgubili sljedeće susrete.

Mostar ima dvojicu sjajnih rukometaša u reprezentaciji Hrvatske. Ako se prisjetimo u kojim uvjetima se razvijaju ovdašnji igrači, uspjeh je to koji se ne može objašnjavati nekim pragmatičnim parametrima.

– Ne samo da su dio ekipe, nego igraju jako bitne uloge. Velika je to stvar za Mostar. Marina Marića nisam odavno gledao, ali me iznenadio koliko je napredovao. U napadu je uvijek bio odličan, a sad se popravio i u obrani. Konačno je dočekao svoju priliku da bude prvi pivot i bit će prava zamjena za dugogodišnjeg kapetana Igora Vorija, zaključio je Ivan Karačuč za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close