Karate

Iva Klepić i Damir Zadro brončani na Mediteranskom prvenstvu

Sport / Flash | 15. 09. 2014. u 09:12 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iva Klepić i Damir Zadro članovi Sveučilišnog karate kluba Neretva iz Mostara, nastupajući za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine ostvarili su izvrstan međunarodni uspjeh i osvojili odličja na Mediteranskom prvenstvu u karateu koje je održano protekli vikend u Baru u Crnoj Gori.

Iva Klepić, inače aktualna državna prvakinja BiH, je u kategoriji do 55 kg u pojedinačnoj konkurenciji osvojila brončano odličje. Iva je u polufinalu poražena od predstavnice Egipta, dok je u meču za treće mjesto pobijedila predstavnicu Turske Busru Tosun s 2:1. U istoj kategoriji uz nju su medalje osvojili dvije Egipćanke i Francuskinja.

Damir Zadro koji je nastupio i u pojedinačnoj konkurenciji do 84 kg, i za mušku ekipu BiH u ekipnoj konkurenciji okitio se broncom. Muška ekipa BiH za koju je nastupio Zadro pobijedila je ekipu Hrvatske, zatim je poražena od Turske da bi u meču za treće mjesto bila bolja od Francuske.

U pojedinačnoj konkurenciji iz Mostara su još nastupili i Marin Hrkać u konkurenciji do 67 kg, te djevojke Marija Sušac i Lana Džidić do 61 kg i Ivona Ćavar do 68 kg, koje su nastupile za reprezentaciju BiH i ekipno, ali ovaj put nisu uspjeli osvojiti odličje.

Za Bosnu i Hercegovinu od djevojaka jedino je Iva Klepić osvojila odličje dok su u muškoj konkurenciji pored muške ekipe u pojedinačnoj konkurenciji odličja osvojili još Balta iz Ilijaša u kategoriji do 60 kg i Zukan iz Sarajeva u kategoriji iznad 84 kg.
Kao jedan od izbornika reprezentaciju je vodio Miroslav Klepić, šef stručnog stožera Neretve, kome uveliko pripadaju zasluge za ova odličja svojih predstavnika zbog dobre pripreme i vođenja u mečevima.

Ovo su pripreme na putu ka svjetskom prvenstvu koje će se održati u Bremenu u Njemačkoj u jedanaestom mjesecu gdje također očekujemo predstavnike Neretve.

Kopirati
Drag cursor here to close